Select Page

El Castell de l’Olla que se celebrarà el pròxim dia 13 d’agost des de la costa nord d’Altea complix enguany 2011 les seues bodes de plata. Per este motiu, el que en el seu moment es va comprometre a ser l’autor del cartell del 25 aniversari, Luis Francisco Esplá, es presentava ahir com a tal junt amb l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, el diputat provincial de Cultura, Juan Bautista Roselló, el president de la Confraria el Castell, José Pérez “Picarraco”, i Verónica Caballer de la pirotècnia Vicente Caballer. El torero i artista explicava haver sigut fidel al seu llenguatge “que part del còmic i pel que he tractat de vincular el cartell a eixe gènere, podríem dir que estem quasi davant d’una portada d’un llibre de Tintín”. Així mateix, l’artista vinculat al Castell de l’Olla des dels seus inicis, manifestava haver volgut arreplegar l’esperit d’este acte “des de la perspectiva dels propis espectadors i insinuant-se el castell”.
José Pérez agraïa el compliment d’Esplá i manifestava característiques de la celebració d’enguany on es manté el llançament íntegre des del mar; el cartell anunciador ve acompanyat d’un text que també ha escrit Esplá així com hi haurà una actuació musical de jazz per a totes les persones que assistixen al sucar. En relació al 25 aniversari, el president ha avançat l’exposició itinerant de tots els cartells del Castell que ja s’ha iniciat amb la col·laboració dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana “ja hem estat en l’estació de Dénia i a partir del 5 d’agost s’exposaran en l’estació de la Plaça dels Estels d’Alacant”.
Serà per tercer any consecutiu la pirotècnia Vicente Caballer la que executarà els focs artificials “en un castell molt emotiu i que intentarem que enguany siga el més meravellós possible amb moltes sorpreses sense deixar els signes característics del Castell com són els paons, però sí que anem a infondre-li un fort ritme per a este aniversari” comentava Verónica Caballer. Seran 1.700 quilos de pólvora amb 3.600 ordes de tir controlades per 10 ordinadors.
Després de totes les declaracions, l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, recordava tots estos 25 anys i instava a tots a què “el Castell que ha sigut un símbol d’Altea, seguisca sent-ho i com a mínim per 25 anys més”. Ortiz enllaçava esta idea amb la nova Altea que es pretén generar en estos anys “per a això necessitem dos coses fonamentals: que la Confraria continue tenint la mateixa il·lusió de sempre i que continue involucrant a totes eixes entitats públiques i privades tal com ho ha estat fent fins ara”.

Pin It on Pinterest