Select Page

La regidoria de Foment de l’Ocupació ha firmat un conveni de col·laboració amb l’Associació Altea-Espanya amb l’objectiu bàsic d’oferir una formació adequada i actual a les persones desocupades. La regidora responsable, Vigela Lloret, ho explicava remarcant “l’Ajuntament té l’obligació de donar solucions al problema que és tindre tantes persones en la desocupació. Continuem tenint xifres molt altes i preveiem que al setembre després de l’època alta de turisme, tornen a pujar eixos índexs”. Tenint en compte que els recursos de l’Ajuntament són escassos “tenim a Altea entitats i associacions -comenta Lloret- que sí que poden oferir vies de solució amb el suport de l’Ajuntament amb cursos de formació i eixe és el motiu pel qual firmem un conveni de col·laboració amb l’entitat Associació Altea- Espanya d’Emaús”.
Esta Associació es va crear a Altea en 1996 i dia a dia ha anat creant un espectacular projecte en què es compromet a formar les persones en desocupació “i ara es compromet amb l’Ajuntament a reinserir aquelles persones en el moment que existisquen dotacions econòmiques en els plans formatius per a tal efecte”, puntualitza la regidora. Des de l’Associació Altea-Espanya, Rosario Rico, ha indicat que ja des de juliol estan en marxa dos cursos “un d’electricitat de 900 hores i un altre d’atenció sociosanitària a persones dependents de 610 hores els quals finalitzaran al març del 2012 homologats ambdós pel SERVEF la qual cosa indica que són gratuïts i queper a poder cursar-los s’ha d’estar inscrit en la desocupació prèviament”. El nombre d’alumnes per curs és de 15 i poden accedir a una beca de transport així com al finalitzar se’ls atorga un certificat de professionalitat “açò és molt important ja que molta gent no ha tingut mai abans cap tipus de certificat”, assenyala Rico. En mesos posteriors s’iniciaran més tallers de reinserció sociolaboral “adequant-nos a les noves necessitats dels treballadors que vénen de la construcció o d’altres sectors que estan paralitzats”. Els nous tallers són de llanterneria, chapa i pintura de l’automòbil, reparació d’edificis, etc .
La informació dels cursos es pot obtindre acudint a les oficines done-la Agència de Desenvolupament i Ocupació Local ubicada en Pont de Moncau 29 i ací mateix serà on es puguen tramitar les inscripcions.


 

Pin It on Pinterest