Select Page

 El ple realitzat hui ha acordat sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient la inclusió del riu Algar dins de l’entorn del Parc Natural de Serra Gelada com una mesura de protecció de tot eixe àmbit mediambiental. La moció conjunta presentada per tots els grups municipals per urgenciapara declarar l’entorn del Riu Algar com a Parc Natural ha sigut esmenada pels grups PP i Cipal per a assegurar que, en el cas de ser rebutjada la dita sol·licitud, per la Conselleria per motius econòmics, s’incloga el Riu Algar com a part del Paque Natural de Serra Gelada ja existent, la qual cosa reduiria de forma considerable el gasto i inversió.


Tal com han explicat tant Carolina Punset de Cipal com l’alcalde, Miguel Ortiz, el Parc Natural de Serra Gelada consta ja d’un pressupost que aprova anualment la Generalitat de manera que no cal constituir una entitat més que seria el Parc Natural tan sols del riu Algar.


La Generalitat va denegar ja al març la sol·licitud municipal sobre la creació d’eixe Parc Natural riu Algar al·ludint falta de pressupost i considerant que al ser ja Zona Humida estava prou protegit tot eixe entorn.  Ara, els grups municipals tornen a sol·licitar que es reconsidere la petició primera, afegint la proposta de populars i de Cipal de la inclusió en Parc Natural de Serra Gelada, en el cas de denegar-se novament la sol·licitud. Els socialistes en boca del seu portaveu Eloy Hidalgo no han estat d’acord amb la presentació de l’esmena manifestant que el riu Algar té la seua pròpia idiosincràsia i deu comptar amb el seu  ens protector i ser declarat Parc Natural “els diners no deu ser excusa perquè el riu tinga la protecció que es mereix”. Per la seua banda, Jaime Sellés ha contestat recordant la important interrelació que té el riu i la badia d’Altea que és ja part del Parc Natural de Serra Gelada mentres que Carolina Punset des de Cipal ha incidit en la necessitat protegir és entorn avalat per les més d’1.300 firmes que el seu partit ha arreplegat. El Bloc ha votat a favor de l’esmena i de la moció esmenada

Pin It on Pinterest