Select Page

Dos associacions són les que estan implicades en este projecte de cooperació l’Associació Luali i l’Associació Juita d’Ajuda al Poble Sahrauí. Són en la seua totalitat 32 xiquets i xiquetes que estaran en la comarca de què 16 es troben en famílies alteanes. Els jóvens tenen de 8 i 12 anys i són procedents tots dels campaments de refugiats de Tindouf. Les famílies d’acollida també han estat presents en l’acte que s’ha desenvolupat en Alcaldia. Junt amb el regidor de Benestar Social i Ong’s, Gregorio Alvado, igual que altres membres de la corporació municipal. El delegat sahrauí a la Comunitat Valenciana , Mohammed Mameun, ha volgut compartir igualment esta recepció amb els jóvens i les famílies alteanes realçant la important labor de l’Ajuntament d’Altea a afavorir este projecte de Vacacions en Paz.
Miguel Ortiz ha instat a tots els jóvens a disfrutar tot el seu temps a Espanya i en la comarca i sobretot a saber compartir-ho amb les seues famílies d’acollida “en este gran projecte de convivència entre jóvens sahrauís i jóvens alteans que permet sobretot compartir cultures”.  Des de la regidoria se’ls ha entregat a tots els xiquets uns detalls amb regals i fullets d’informació municipal i turística.
 El programa VACACIONS EN PAZ ho organitza la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara, a través de mes de 200 associacions que la integren, va començar en 1979 i des de llavors han passat prop de 100.000 xiquets sahrauís. És un projecte d’ajuda a la infància sahrauí que es desenvolupa durant els mesos de juliol i agost i que permeta  als xiquets i xiquetes d’este projecte l’oportunitat de conéixer la nostra cultura alhora que s’aprofita per a realitzar exàmens mèdics amb l’objectiu de detectar problemes de salut, com oftalmològics,  auditius, revisions dentals, prob. renals, etc. estos exàmens permeten detectar i tractar a Espanya els diferents problemes de salut que puguen sorgir.
 Els xiquets i xiquetes que arriben enguany han estat altres anys, per la qual cosa es coneixen les seues històries clíniques i el pediatre fa un seguiment del seu historial i el que se’ls realitzarà enguany són les diferents anàlisis i revisions dentals i oftalmològiques. Quant a intervencions quirúrgiques, no hi ha prevista cap per a este estiu. Les característiques de les famílies d’acollida són les de qualsevol família alteana que pot fer-se càrrec d’un xiquet com del seu propi fill,  alimentar-li, vestir-li i vigilar que se’ls realitzen les diferents revisions de salut. L’Ajuntament participa subvencionant el projecte, també en el programa amb l’arreplega d’aliments manant aliments. Enguany està previst que els xiquets participen en els cursos d’estiu i estan programades activitats paral·leles durant l’estada este estiu com són passar un dia en el campament de santa Bárbara, visites a la piscina municipal, menjar en el restaurant Chiringuito i gaudi dels jocs.

Pin It on Pinterest