Select Page

L’Ajuntament d’Altea i Creu Roja junt amb el programa de voluntariat VolCAM, han posat en marxa un projecte de vigilància mediambiental amb la utilització de Caiac. Gràcies al suport de l’Ajuntament i de la CAM, Creu Roja ha adquirit dos embarcacions Caiac “amb les que realitzarem vigilància mediambiental –comenta el president de Creu Roja, Miguel Orozco- des de l’Albir fins al Morro de Toix amb diverses eixides setmanals detectant els residus que puguen haver-hi i connectats amb Salvament Marítim per si necessiten ajuda en qualsevol moment”.
La idea dels caiac “s’ha pensat perquè són les embarcacions menys contaminants i ens permet a Creu Roja aportar el nostre gra d’arena en la conservació del medi ambient”, explica el tècnic de Salvament Marítim de Creu Roja, Jorge Gómez. Les pretensions encara van més enllà ja que es pretén controlar l’estat de la poseidonia, la seua flora i la seua fauna “i també sensibilitzar la població sobre la situació de la praderia de poseidonia vigilant especialment les cales i fent també labors de neteja igual que s’han fet altres anys”.
Des de l’Ajuntament, el regidor, Jaime Sellés, ha felicitat esta proposta nova “que va a ajudar a fer que presumim de tindre una badia respectada i respectuosa amb nosaltres i que va a ajudar a fer que tinguem any rere any el nivell de qualitat de les nostres platges. Este és el compromís que té l’Ajuntament amb els seus ciutadans i amb tots aquells que ens visiten”.

Pin It on Pinterest