Select Page

 El nou programa electoral del PSOE altea aposta per completar el Corredor Verd amb una senda de vianants i ciclista per a transformar Altea en un referent estratègic territorial; així ho ha donat a conéixer l’actual alcalde i candidat a la reelecció, Andrés Ripoll.
Amb la gestió de l’actual equip de Govern socialista s’ha aconseguit iniciar ja la primera fase del projecte i es preveu iniciar la segona i la tercera durant la pròxima legislatura.
Per al candidat socialista, el Corredor Verd és “una aposta important del partit socialista destinada a afavorir la ruta senderista al llarg del nostre terme municipal amb la finalitat de connectar distints espais emblemàtics i amb especial caràcter mediambiental a través de diverses rutes que tinguen com a prioritat l’accés ciclista o de vianants”.
Com a eix central d’este projecte, “és prioritari unir els nostres entorns rurals i costaners amb l’objectiu de convertir-nos en referents dins de la planificació estrategicoterritorial que ha de ser el model de planificació urbanística a què tendir per als pròxims anys”, ha insistit Ripoll.
Segons ha avançat el candidat socialista, en el projecte “es troba la connexió de l’actual traçat de la primera fase que s’està executant actualment i que ja connecta amb el quarter de Carrabiners”. En una altra fase, es connectarà amb la finca Santa Bárbara continuant el seu trajecte cap a Altea la Vella.


La culminació del Pla General d’Ordenació Urbana és una altra prioritat socialista


La culminació de la revisió del PGOU és una altra prioritat per al PSOE en els pròxims quatre anys. El document d’inici remés per l’Ajuntament ja està en la conselleria d’Urbanisme i ara “ens han de contestar amb el document de referència que marque les directrius del futur creixement i consolidació del nostre poble”, ha apuntat el primer edil.
Durant els pròxims quatre anys, “s’abordarà la planificació urbanística exacta de la nostra tendència de creixement i consolidació del sòl urbà apostant per un creixement en “taca d’oli” que ens permeta prioritzar el nostre sòl urbà en contra d’afavorir creixements aïllats que l’única cosa que fomenta és un creixement incontrolat i amb moltes menys possibilitats de creació de servicis necessaris”, ha subratllat Ripoll.
Des del Partit Socialista, “sempre hem apostat per un urbanisme d’acord amb les necessitats reals d’Altea, protector del Medi Ambient i contrari a grans creixements que ens conduïxen cap a un model econòmic incert i un deteriorament del nostre entorn”, ha recordat el candidat. En este sentit, ha insistit en el fet que “apostarem per la protecció dels nostres tussa’ls que són propis d’Altea i ens doten d’unes característiques geològiques amb què no compten altres municipis del nostre al voltant”.


La reforma del Pla de Protecció del Nucli Antic d’Altea serà un instrument de protecció per a esta zona emblemàtica del municipi


La reforma del Pla de Protecció del Nucli Antic d’Altea que planteja del PSOE “està encaminada a adaptar l’actual instrument de protecció del nostre nucli antic a les actuals necessitats del mateix”, ha desvelat Ripoll. Així mateix, ha remarcat que l’objectiu és “solucionar totes les deficiències detectades durant estos quatre anys amb la finalitat de convertir este Pla en un verdader instrument de protecció per al Nucli Antic altea millorant així la seua accessibilitat i les seues possibilitats tant residencials com de comerços”. Esta mesura anirà acompanyada d’un Pla de Rehabilitació per a les vivendes del nucli antic que és “el nostre millor motor turístic i econòmic”, ha assenyalat el cap de llista del Partit Socialista.


Més propostes socialistes per a l’àrea d’Urbanisme


El programa electoral socialista també inclou la creació d’un Pla de Vivenda Jove en compra o lloguer; la creació d’una bossa immobiliària que permeta aprofitar els immobles ja construïts possibilitant la seua posada en el mercat per als constructors i afavorint l’allotjament dels estudiants; la construcció d’un Pla de Rondes que vertebren el terme municipal i d’un Pla Zonal d’aparcaments amb participació de l’entramat empresarial; es crearà un registre de solars vacants o inedificats per a evitar la desoladora imatge que provoquen en l’entorn; s’impulsarà la construcció de vivenda protegida i s’invertirà en la recuperació del patrimoni altea a través de la rehabilitació del ja declarat monument aqüeducte “Els Arcs” i la “Casa de les Torres Àrabs”.

Pin It on Pinterest