Select Page

La jornada es desenvoluparà este dilluns amb la participació de cinc restaurants alteanos
Este dilluns i en Palau Altea es durà a terme la i Trobada d’ENOGASTRONOMIA de la Comunitat Valenciana. La jornada que s’inicia a les 10.15 del matí incorpora nombroses xarrades sobre enogastronomia i s’explicarà el projecte Enoaltea; el projecte PACMAn; el paper del cuiner com prescriptor de la biodiversitat; els cereals com a ingredient diferenciador etc. En el programa també s’inclou una menjar en què els restauradors alteanos donaran a conéixer plats tradicionals amb productes autòctons i s’ha programat igualment una degustació de tapes originàries alteanes a la vesprada.
El regidor de Comerç, Miquel Saragossa, ha explicat l’origen d’esta trobada “resultat del projecte Enoaltea amb el que portem treballant més d’un any i del qual veiem ja els resultats pràctics com és esta jornada”. Per la seua banda, el president d’Enoaltea, Salvador Lledó, l’ha qualificat de “projecte pioner amb què pretenem sobretot difondre el nostre producte local. Estem a favor d’introduir estos productes que són autòctons de la nostra terra, que són frescos i que segurament són del grat de quasi tots els que ens visiten”. Lledó ha afegit “som un grup interessat que açò funcione en el sentit que l’enogastronomia va unida també al sector turístic i junt amb açò a més proposem que eixe xicotet agricultor els producte del qual no aconseguix comercialitzar-se pel seu volum, donar-li eixida, comercialitzar-ho tant si és un producte agrícola com a pesquer”. Davant d’açò, Enoaltea està ja elaborant múltiples projectes tenint en compte que els restaurants estan interessats a preparar plats amb els productes alteans.
Enoaltea naix del projecte Innovem Junts on Creama (Consorci per a la Recuperació Econòmica de la Marina Alta) participa i la gerent de la qual, Lola Orihuel, destaca “la voluntat que tenim de fas coses noves sense oblidar els nostres orígens, pretenem retrobar-nos amb nosaltres mateixos, tornar a la nostra cultura, cultura gastronòmica, i generar riquesa i ocupació”.
En estes jornades participen cinc restaurants com Ca Joan, Ca Jaume, l’Airet d’Altea, l’Almasserà de Guillem i Catering Altea així com estarà present Biobérnia a través del seu representant Susana Ferrando i Cellers Sendra González a més de la Cooperativa Agrícola d’Altea.


volumen, darle salida, comercializarlo tanto si es un producto agrícola como pesquero”. Ante esto, Enoaltea está ya elaborando múltiples proyectos teniendo en cuenta que los restaurantes están interesados en preparar platos con los productos alteanos.
Enoaltea nace del proyecto Innovem Junts donde Creama (Consorcio para la Recuperación Económica de la Marina Alta) participa y cuya gerente, Lola Orihuel, destaca “la voluntad que tenemos de haces cosas nuevas sin olvidar nuestros orígenes, pretendemos reencontrarnos con nosotros mismos, volver a nuestra cultura, cultura gastronómica, y generar riqueza y empleo”.
En estas jornadas participan cinco restaurantes como Ca Joan, Ca Jaume, L’Airet d’Altea, L’Almasserà de Guillem y Catering Altea así como estará presente Biobérnia a través de su representante Susana Ferrando y Bodegas Sendra González además de la Cooperativa Agrícola de Altea.
 

Pin It on Pinterest