Select Page

Alcalde i regidor de Cultura assistixen a la presentació del llibre


L’arquitecte alteà Miguel del Rei i Aynat presentava, divendres passat a la Casa de Cultura d’Altea, el seu últim treball denominat “L’arquitectura rural valenciana”. L’acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i de l’alcalde, Andrés Ripoll, el qual va introduir els ponents i va agrair el treball de l’alteà. Acompanyant del Rei van estar també l’arquitecte Antoni Banyuls i el president de la Fundació Mes i Terra, Joan Maluquer.


L’obra, editada conjuntament per la Generalitat de Catalunya i el Museu Valencià d’Etnologia, presenta un ampli treball de camp realitzat pel seu autor, en el que segons el mateix, “s’ajusten imatges, text i toponímia”.
L’objecte de “L’arquitectura rural valenciana” és l’aproximació al coneixement d’este tipus d’arquitectura no desconeguda pel seu autor; ja que recordem que del Rey és alteà i coneixedor del rural. “La cultura rural és un tema que em pareix d’interés”, afirma del Rey, qui aporta una sistematització en la classificació de les edificacions rurals. L’obra mostra tipus bàsics de cases valencianes, com per exemple són les “cases pati”, “cases compactes”, “barraques”, “cases torre”, “cases porticades”, entre altres.
“El llibre té una visió global, encara que m’he centrat un poc més en les comarques de la Marina, perquè és d’on sóc, i de l’Horta, perquè viu en ella”, comenta Miguel del Rey durant la seua exposició de l’obra als més de 60 assistents.
Després de l’ampli treball realitzat pel reconegut arquitecte, este afirmava, “pense que pot ser que en el S.XVI començara a estabilitzar-se el tipus de casa moderna”.
Amb la presentació de “L’arquitectura rural valenciana” es donava fi als actes dedicats al llibre i a l’animació a la lectura organitzats per la Biblioteca Municipal i que han tingut lloc durant tot el mes d’abril.
D’altra banda, Miquel Zaragoza ha valorat de forma positiva la resposta rebuda per part dels assistents a cada un dels actes duts a terme estos dies; “Les dos conferències, les presentacions de llibres, el Festival de narració Oral Encontes i els actes dedicats a la figura de l’escriptor Enric Valor amb animacions a escolars i exposicions relaciones amb la seua obra, culminen un mes on podem afirmar que hi ha sigut un rotund èxit. No sempre, i per desgràcia, les manifestacions culturals tenen tant de seguiment, però no ha sigut així. Tots els escolars d’infantil i primària dels col·legis públics d’Altea, van poder assistir a animacions personalitzades per grups d’edat, les conferències, una literària i una altra històrica de professors alteans, van donar un enfocament personal i didàctic que va ser agraït per tots. De totes maneres, continuem treballant perquè durant tot l’any el llibre i la lectura i tot el que relaciona este molt present”.


 

Pin It on Pinterest