Select Page

L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, ha rebut este matí als 20 participants del projecte Laboramúsic que es troben a Altea des de dilluns passat dia 4 d’abril. La trobada ha tingut lloc en Alcaldia i al mateix ha assistit també la regidora de Benestar Social, Gemma Córcoles, a més dels coordinadors d’este projecte musical i educatiu com Felipe Duperly.


Com ha explicat Duperly, Laboramúsic va nàixer fa 9 anys a Perú i està dedicat a xiquets amb carències i xiquets desplaçats. Sempre ha comptat amb la col·laboració d’Aldees Infantils i l’Ajuntament d’Altea. Segons Duperly, “hem acabat una primera fase del projecte amb la gravació d’un disc, el 30 de setembre del 2010 a Pasto –Colòmbia- i amb la col·laboració de l’alcalde de Pastos podem ara presentar el disc a Espanya”. Presentació de disc que tindrà lloc diumenge que ve en Palau Altea a les 18h i en la que intervindran alumnes del Conservatori de Música d’Altea.
De les activitats realitzades a Pasto ha parlat la directora de Gestió Cultural Andina, Guisela Checa Coral, qui ha manifestat fascinació pel municipi d’Altea i ha agraït al consistori la seua recepció. “Com a coordinadora del projecte a Colòmbia volem donar-los les gràcies, perquè gràcies a vostés tenim més de 1.000 xiquets capacitats en la construcció d’instruments musicals ètnics, tenim més de 280 docents com a agents multiplicadors d’un procés ludicopedagògic i açò ha tingut un gran impacte social en la nostra ciutat, que gràcies a açò comencen els nostres xiquets a tindre una formació musical amb un component d’antropologia cultural i musical” ha comentat Checa.
La coordinadora del projecte ha desvelat que el disc gravat s’anomena “xavals, chamitos, pibes i zanahorios” i és el resultat d’un procés de 3 anys de treball. Treball en què han participat els 9 xiquets i 7 músics desterminis fins a Altea.
“Gràcies pel suport al Sud de Colòmbia i al municipi de Pasto i gràcies en nom dels xiquets que són els més beneficiats d’este procés”, ha conclòs Guise-la Txeca Coral.
Finalment l’alcalde, ha recordat que “una de les característica culturals del nostre poble ha sigut sempre la música, no en va el nostre poble de 24.000 habitants compta amb dos bandes de música, altres un Conservatori, molts grups i persones integrades en altres projectes que demostren que la música és l’idioma universal, com Felipe Duperly, gràcies al qual tots podem entendre’ns”.
Andrés Ripoll s’ha referit a la música com “una bona filosofia per a l’enteniment”. Ripoll ha manifestat que “este tipus de projectes valen la pena i des de l’Ajuntament estem encantats de col·laborar en el projecte, rebre a Altea a alguns dels seus participants i cedir les instal·lacions de Palau Altea perquè duguen a terme el concert de presentació del seu treball”. El primer edil alteà ha desitjat una feliç estada a Altea als presents, que estaran a Altea fins a dimarts que ve dia 12 d’abril. 

Pin It on Pinterest