Select Page

Les activitats realitzades pel Dia de la Dona i que han comprés tot este mes de març, han finalitzat amb l’aportació de conclusions basades en el debat de la situació de la igualtat en la societat actual. Reforçar l’educació en igualtat en tots els àmbits formatius és una de les més destacades conclusions, objectiu que s’ha de potenciar a través de programes efectius de coeducació a més de la necessària implicació de les famílies i de la societat en general. Així ho ha donat a conéixer la regidora d’Igualtat, Gemma Córcoles, indicant que si bé “s’ha guanyat en l’elaboració de lleis d’igualtat, es veu un retrocés en com es viu la igualtat en la societat en general”. Córcoles ha parlat de la necessitat en la reestructuració dels horaris laborals i escolars “per a poder ajudar a aconseguir l’efectiva conciliació familiar i laboral així com la creació de sinergies a través de jornades d’igualtat”. Autoestima, apoderament són aspectes fonamentals per a superar les debilitats de totes les dones “a més de la creació d’una cultura del diàleg i el consens per a aconseguir eixa igualtat efectiva” conclou la regidora.
El programa d’activitats que es va iniciar el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, ha contemplat un dia de convivència amb la participació de 180 dones alteanes intercanviant experiències i coneixements; diferents actes han permés donar una visió global de la situació actual quant a plans d’igualtat tant cap a la ciutadania en general com en les empreses o administracions públiques; tallers que han aportat una visió de la vida de les dones en El Salvador. A més s’han dut a terme els “Desdejunis en Igualtat” l’objectiu dels quals era sensibilitzar la població per a promoure el canvi d’actituds i pràctiques en relació amb la igualtat d’oportunitats entre hòmens i dones.
La regidora d’Igualtat ha conclòs indicant la importància del compromís personal “per a continuar treballant i apostant per allò en el que creiem i en el que devem estar que és la igualtat entre hòmens i dones per a aconseguir un món més equitatiu per al conjunt de la societat”.
 

Pin It on Pinterest