Select Page

El cicle donarà inici dijous que ve amb una conferència de Juan Manuel Bonet
El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i el degà de la Facultat de Belles Arts, José Vicente Martín, han presentat en el matí de hui el cicle de conferències sobre Juan Navarro Ramón l’espai expositiu que l’artista té dedicat a Palau Altea. La primera de les xarrades tindrà lloc dijous que ve 24 de març a les 19 hores i serà impartida per Juan Manuel Bonet, qui ha sigut director de l’IVAM i del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia.
Com ha explicat el responsable municipal de Cultura, “esta convocatòria no és més que una continuació a les activitats commemoratives relacionades amb la inauguració de la sala Navarro Ramón ubicada a Palau Altea, que va tindre lloc el passat 14 de febrer amb la inestimable presència de familiars de l’artista, representants de la Facultat de Belles Arts i d’entitats culturals alacantines com l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-albert”.
A més, Zaragoza ha puntualitzat, que “este cicle pretén acostar més si és possible la personalitat artística de Navarro Ramón als estudiants de Belles Arts i al públic interessat. Raó per la qual hem permés l’obtenció d’un crèdit de lliure configuració per a la llicenciatura i un certificat per a l’obtenció de crèdit per al grau de Belles Arts”.
Miquel Zaragoza ha indicat que “les xarrades seran impartides per personalitats ben conegudes com Juan Manuel Bonet, Juana María Balsalobre i Kosme Barañano.
Per la seua banda, el degà de la Facultat de Belles Arts de la UMH a Altea, José Vicente Martín, ha parlat de l’estreta col•laboració existent entre l’Ajuntament i la UMH i ha recordat algunes de les manifestacions de la dita col•laboració, com és també per exemple este cicle de conferències. Conferències la part acadèmica del qual ha sigut disposada per l’esmentada universitat.
Martín ha sigut l’encarregat de citar les distintes xarrades que tindran lloc i els responsables de les mateixes. Segons les dades aportades per José Vicente Martín, el cicle s’inaugurarà amb una conferència a càrrec de Juan Manuel Bonet, qui ha sigut director de l’Institut Valencià de la Música i del Museu Reina Sofia. Bonet parlarà de la relació de Juan Navarro Ramón amb les Avantguardes.
La segona de les conferències es durà a terme el dijous 31 de març, també a les 19h i en este cas, Juana María Balsalobre, directora del departament d’Art i Comunicació Visual “Eusebio Sempere” i Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-albert, parlarà sobre la biografia de l’artista.
La tercera i última de les conferències del cicle serà la que impartisca Kosme de Barañano, director de càtedra de Metodologia de la Història de l’Art i de l’Escultura a la facultat de Belles Arts, qui analitzarà el concepte de paisatge en la història de la pintura. Esta última xarrada tindrà lloc el dimecres 13 d’abril a les 19h a la sala Navarro Ramón de Palau Altea, igual que les dos primeres.
Quant a l’assistència al cicle, “les xarrades són de lliure assistència en el cas de la població en general, però és convenient comunicar la disposició a assistir a Palau, amb l’objecte d’una millor organització. En el cas dels estudiants que desitgen assistir, açò sí que hauran d’inscriure’s per a poder expedir-los el certificat d’assistència”, ha matisat finalment el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza.

Pin It on Pinterest