Select Page

L’Equip de Govern comprova l’avançat estat d’execució de les obres
Este matí, l’alcalde, Andrés Ripoll, i el regidor d’Infraestructures, Santiago Ronda, acompanyats per alguns dels edils de l’Equip de Govern, han visitat les obres d’ampliació i millora que s’estan duent a terme en El Camí Fondo, a l’altura de la Finca del marqués. Una actuació el cost de la qual va a càrrec de les arques municipals i està previst concloga a finals d’este mes de març.
Com ha recordat el responsable municipal d’Infraestructures, les obres atenen al projecte de mobilitat entre Altea i Altea la Vella. “En estos moments s’està procedint a renovar i reubicar la xarxa d’aigua potable en el nou traçat, així com s’ha preinstal·lat la xarxa de sanejament des de la urbanització Monte Molar fins a la xarxa de ferrocarril per a evitar haver de trencar el camí posteriorment”, ha matisat Santiago Ronda.
Respecte a l’actuació integral comesa en El Camí Fondo, Ronda ha puntualitzat que “una vegada acabades les obres el camí comptarà amb les infraestructures necessàries per a donar els servicis als ciutadans, a més de tindre un traçat ampli de 6 metres perquè el trànsit discórrega per allí amb menor dificultat a l’existent abans de la millora”.
Santiago Ronda ha qualificat com a “punt negre” i “sense cap visibilitat” el lloc en què s’ha canviat el traçat del camí, en la zona que popularment es denomina “la Corba del marqués”. Corba que amb les esmentades obres ha desaparegut.
Santiago Ronda ha conclòs la seua intervenció manifestant orgull per la quasi finalització de les obres i ha avançat que “concloses les obres s’integrarà un carril bici que tots desitgem per a aprofitar un paratge tan bonic com este”.
D’altra banda, el primer edil ha comentat que “este Equip de Govern ha tingut des de sempre l’objectiu d’arreglar els camins, però no sols limitant-nos a anar asfaltant damunt de l’asfalt, sinó de manera que pogueren encreuar-se dos vehicles i les comunicacions foren adequades”. “És més costós l’arreglament i eixamplament dels camins, però crec que si no es fa així no millorarem mai la comunicació en el territori municipal”, ha afegit l’alcalde.
Andrés Ripoll ha explicat que “amb pressupost del Pla E es va dur a terme la millora d’un primer tram del Camí Fondo i després amb pressupost municipal hi ha dut a terme l’actuació en un segon tram. Segon tram en què hi ha hagut més complicació perquè s’ha hagut de dur a terme una permuta de terrenys amb el propietari i a més, un trasllat de la conducció d’aigua potable que va des de les fonts d’Altea la Vella al deposite d’Altea perquè fóra per davall de camí públic, eliminant la corba existent, i no quedara en terreny privat. També s’ha eliminat la revolta perillosa que hi havia, amb la qual cosa esta primera comunicació Altea-Altea la Vella ha quedat molt millorada i és una satisfacció”.
Ripoll ha comunicat que l’Equip de Govern està estudiant la possibilitat d’ampliació de la resta del vial, des de la via del tren fins a la carretera nacional, amb l’objectiu que quede millorada tota la via de comunicació entre Altea i Altea la Vella. “Pretenem que el que s’ha fet en este camí siga un exemple del que pretenem fer amb altres camins a mesura en el que siga possible per a millorar les comunicacions amb tots els barris i partides d’Altea”, ha confirmat l’alcalde, qui ha acabat la seua intervenció, a peu d’obra, agraint als propietaris que han cedit els terrenys perquè es duguera a terme l’ampliació del vial la seua disposició.

Pin It on Pinterest