Select Page

El president de la Fundació Yehudi Menuhin, Enrique Barón, visitava este divendres Palau Altea per a recolzar la recaptació de fons organitzada pel centre educatiu, Les Rotes. La finalitat d’este acte a benefici de les Rotes era recolzar econòmicament el desenvolupament del programa Educarte que organitza la Fundació Yehudi Menuhin i del que el col·legi és beneficiari des de fa ja prou anys.
La falta de subvenció pública a este programa ha provocat que el centre organitze un festival de dansa africana de manera que la venda d’entrades possibilite la continuació del projecte entre l’ alumnat de Les Rotes. Enrique Barón junt amb l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, la regidora d’Educació, Pepa Perles, i el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, van presenciar l’actuació del grup de dansa africana Diarama junt amb unes 500 persones entre pares, mares i escolars.
Enrique Barón va destacar la importància del projecte “hui en dia es desenvolupa en més de 10 països europeus i en este moment arribem a més de 60000 xiquets a Europa i 20.000 a Espanya i que a més ens demanen que arribem a més”. El director de la Fundació explicava que el programa es basa en el mètode pedagògic de Zoltan Kodalsky, compositor hongarés, i que va ser millorat per Yehudi Menuhin junt amb alguns músics, per a portar els artistes a les escoles”. El projecte s’aplica sobretot en centres amb necessitat integració dels alumnes i a través de la música i la dansa possibilita “el desenvolupament de la personalitat, l’autoestima dels escolars junt amb els artistes millorant a més la seua possibilitat d’expressió corporal”, puntualitzava Barón. L’alcalde va agrair la presència del president de la Fundació Menuhin i va felicitar la directora del centre, Inma Aynaga, per la iniciativa del festival de recollida de fons “ja que és important que el programa Educarte continue, un programa que no és més que la integració de diverses cultures a través de la música”.

Pin It on Pinterest