Select Page


La regidora de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Patricia Mora, acompanyada per l’alcalde i l’edil d’Infraestructures, ha presentat l’inici del projecte d’Infraestructura inalàmbrica de Seguretat Viària. Mora ha explicat que es tracta de “un projecte integrat de telecomunicacions i video-vigilància que permetrà incrementar l’eficàcia de la policia local, augmentant així la seguretat de tots els ciutadans”.
Patricia Mora hi ha assenyalat que la instal·lació d’estes càmeres es durà a terme tant en el Nucli Urbà d’Altea com en les urbanitzacions. “S’instal·laran 19 càmeres de control del trànsit i seguretat, junt amb lectors de matrícula, que estaran estratègicament situades en rotondes, encreuaments, accessos al terme municipal i urbanitzacions. Estes càmeres seran gestionades des de les dependències de la Policia Local”, ha matisat la responsable municipal d’àrea. Quant a la instal·lació de càmeres en les urbanitzacions, Patricia Mora ha especificat comptaran amb una d’elles l’accés a la Galera de les Palmeres, accés a Serra d’Altea, Font del Garroferet, Pont d’Altea Hills, entre altres, “pel que Altea estarà controlada per tots els seus accessos”.


“El cost de l’actuació ascendix a més de 300.000€, que junt amb la instal·lació de càmeres a la zona de Cap Blanch que tenia un cost de 70.000€, suposarà la major inversió en qüestions de tecnologia i de seguretat que ha tingut este municipi”, ha indicat Mora.


L’actuació, finançada pel Pla PIP de la Generalitat, ha sigut desenvolupat per l’empresa Consultoria Tècnica Avançada i en nom seu, el gerent, José Ángel Sánchez, ha afegit que “el sistema es basa en una xarxa en sistema pre-wimax que s’instal·la molt ràpidament, no té conseqüències per als ciutadans perquè no hi ha obra civil i sobretot és una instal·lació molt neta”.
Per la seua banda, l’alcalde ha recordat que “este és un projecte més de tots els que s’estan duent a terme a Altea i tot el món coneix l’eficàcia que ha tingut la col·locació de càmeres en el Planet”. A més, Andrés Ripoll ha indicat que “es pretén que des de les dependències de policia es puga controlar tota la circulació en els punts clau en què es van a instal·lar les càmeres”.
Durant la visita a la rotonda del carrer Garganes, lloc en què s’ha instal·lat una de les càmeres referides, el primer edil alteà ha declarat que “la millora del trànsit i de la seguretat era una demanda de la ciutadania i amb la instal·lació d’estes càmeres, estos servicis milloraran, ja que les càmeres tindran la seua corresponent pantalla en les dependències de la policia, on es podrà controlar tots estos accessos, encreuaments i entrades a les urbanitzacions”.
Finalment, l’alcalde ha agraït al Grupo Seidor, concessionari de la contracta, el treball que està realitzat i ha manifestat satisfacció per la posada en marxa d’este projecte gestionat pel consistori.

Pin It on Pinterest