Select Page

En 2010 es van expedir 610 nous carnets de socis


El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza ha fet balanç d’activitat a les Biblioteques Públiques municipals d’Altea durant l’any 2010. Una anualitat en què la Biblioteca d’Altea i la d’Altea la Vella van rebre un total de 51.646 visites d’usuaris. El que fa una mitjana de 4.400 persones mensuals.


Segons les dades aportades pel responsable municipal de Cultura, “els servicis més demandats pels usuaris han sigut el préstecs de materials i l’ús d’ordinadors”. “Prop d’onze mil persones han fet ús d’Internet i el correu electrònic en els ordinadors públics disponibles en ambdós biblioteques”, ha afegit Zaragoza.


Pel que es referix al servici de préstec en 2010 es van realitzar un total de 33.334 préstecs dels distints suports disponibles en les biblioteques: 17.293 llibres, 14.807 dvd’s, 960 cd’s i 274 cdroms. Quant als idiomes dels llibres prestats, la major part d’estos han sigut llibres escrits en castellà, però destaca els més de mil préstecs en llengües estrangeres, corresponent majoritàriament al fons de llengües estrangeres del que disposa la Biblioteca d’Altea la Vella.


A més, Miquel Zaragoza ha destacat l’elevat nombre de nous socis de totes les edats, sobretot a la Biblioteca d’Altea, amb 610 nous carnets.
“Amb tal de satisfer la gran afluència d’usuaris a les biblioteques, els dos centres de lectura municipals han augmentat el seu fons bibliogràfic amb 2.804 nous exemplars; corresponent moltes d’estes incorporacions a peticions directes dels usuaris”, ha matisat l’edil socialista.


D’altra banda, Zaragoza també s’ha referit a les diverses activitats que oferixen les biblioteques completant així la seua funció cultural. Activitats com la formació d’usuaris, conferències o presentacions de llibres, cursos, exposicions i la col•laboració amb Música a Boqueta Nit, Balconades, la Ruta dels ermites i les rutes historicoliteràries. “En 2010 s’han realitzat més de 70 activitats d’este tipus i dins de les activitats de foment i dinamització de la lectura i les biblioteques, s’han realitzat visites guiades dels escolars amb l’objectiu de donar-los a conéixer el funcionament, normes i servicis que es presten en les biblioteques municipals”, ha explicat el regidor, qui ha recordat algunes altres activitats dutes a terme en el si de les biblioteques o abonades per les mateixes, com per exemple contacontes en el festival Encontes, exposicions i guies bibliogràfiques sobre l’obra de Miguel Hernández, Joanot Martorell, José Saramago i Delibes entre altres i presentacions de llibres com el de “Amar sense por a malcriar”, “Els silencis de María”, etc. Activitats que, segons Miquel Zaragoza, “consoliden a les Biblioteques Públiques municipals d’Altea com a important eix de la vertebració cultural del municipi”.


El responsable de Cultura, ha conclòs la seua intervenció, apuntant que “en els últims quatre anys hem aconseguit que les biblioteques siguen uns espais on tot el món tinga cabuda”.

Pin It on Pinterest