Select Page

El cost de l’actuació ascendix a 250.000€ i està finançat pel 2n Pla E


A primera hora del matí, els edils de l’Equip de Govern, encapçalament per l’alcalde, Andrés Ripoll, han pogut comprovar de primera mà l’avançat estat d’execució en què es troben les obres de remodelació de l’aulari de l’Escola de Música de la Societat Filharmònica Alteanense. Una actuació que forma part de les inversions del Govern de la nació a Altea a través del 2n Pla E, el cost de la qual ascendix a 250.000€ i que previsiblement estarà conclosa a finals del present mes.


Durant la visita, el Regidor de Cultura, Miquel Zaragoza ha comentat que “ha sigut un gran esforç el realitzat per l’Equip de Govern per a resoldre un problema que tenia l’Escola de Música. El mal estat de les aules suposava un perill per als moltíssims alumnes amb què compta esta Escola”.
Des de la direcció d’obra, Vicente Sellés ha explicat que “l’obra complix amb els requisits exigits per la normativa per a este tipus d’edificis, quant a acabats, volum de les aules, aïllament acústic, qualitat de l’aire que es respira, aïllament tèrmic, entre altres qüestions a què hem adaptat el disseny”. Sellés ha afegit que “hi ha unes superfícies mínimes que exigix Conselleria que també les hem complit parell ales aules individuals i millorat inclús en l’aula de dansa”. A més del nou aulari, l’obra contempla la renovació de les instal·lacions de sanejament existents i s’ha regularitzat el paviment del pati trencat per les arrels dels arbres allí plantats i que han hagut de ser tallats.
El nombre d’aules executades és de 7 més l’aula de dansa i la sala d’espera; 3 destinades a solfeig i activitats de grup i 4 en les que s’impartiran les lliçons individuals d’instrument.
Per la seua banda, l’alcalde ha recordat que “la SFA és una institució en el poble i estava utilitzant aules de música en la instal·lació de l’antic mercat municipal, amb tot el que això significava, perquè el clavegueram no estava en condicions i sobretot el que estava perillós era el sostre, a pesar que s’havia reparat un parell de vegades no tenia la seguretat necessària”.
Andrés Ripoll matisat que “el que s’ha fet és renovar-ho tot, amb la qual cosa les perspectives de futur són a molt llarg termini, a més que s’ha realitzat una fonamentació i estructura preparades per a suportar més plantes en la part superior.”
L’obra, que està sent duta a terme per l’empresa CAMDIFER i l’alcalde ha desitjat que les obres s’acaben com més prompte millor perquè els alumnes puguen tornar a ocupar el seu lloc. Andrés Ripoll ha conclòs la seua intervenció reclamant per a la filharmònica el prestigi que es mereix; una cosa que esta obra facilitarà. 

Pin It on Pinterest