Select Page

La inauguració es realitzarà este dijous 17 a les 20h


“Els últims dies de Sulukule” és una mostra fotogràfica de Joan Alvado que serà inaugurada este dijous 17 a les 20 h a Palau Altea. El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, presentava el fotògraf “alteà encara que viu fora del nostre poble, enginyer informàtic que ha realitzat estudis de fotografia digital en el National Institute of Image d’Hèlsinki i que ha participat en el curs de fotoreportatge “Ruido” de l’Escola de Fotoreporteros de Barcelona”. Zaragoza remarcava molts més detalls de la formació i la professionalitat fotogràfica d’Alvado “pel que serà un plaer disfrutar d’esta exposició a Palau Altea, estic segur que no deixarà indiferent a ningú”.
La mostra està patrocinada per la CAM, Adela Pérez com a representant mostrava l’aposta de l’entitat “per defendre a les minories marginades, reprimides, de la societat, persones a qui la CAM presta atenció ja siga a través de la promoció d’exposicions i mostres com la de Joan Alvado”.
Este projecte de fotografia “és un treball realitzat a llarg termini, en el qual es va registrar fotogràficament –explicava el fotògraf- durant dos anys el procés de deconstrucció de Sulukule, un barri situat en el centre d’Istanbul, un dels assentaments gitanos més antics del món perquè les cròniques daten la seua arribada al barri amb els primer nòmades gitanos a mitjan segle XI”. Amb la capitalitat cultural d’Istanbul, el barri es va veure afectat per un Pla de Renovació Urbana que ho ha fet desaparéixer. Alvado relata en imatges tot este procés de desaparició del barri i de la comunitat gitana del centre de la ciutat.


 

Pin It on Pinterest