Select Page

Durant els dies 23, 24 i 25 d’este mes de febrer, la CAM, en col·laboració amb les àrees municipals d’Educació i Medi Ambient, posa a disposició dels escolars i públic en general la instal·lació didàctica “La Plaça de l’Energia”. Una activitat que estarà instal·lada a la Plaça de l’Ajuntament en horari de matí per als grups concertats pels diferents centres educatius del municipi i en horari de 15:00 a 19:00h per a tot aquell que desitge visitar-la; així ho ha donat a conéixer este matí l’edil d’Educació, Pepa Perles, qui ha presentat la iniciativa junt amb el regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda i Marta Blanco, subdirectora de l’Oficina Principal de la CAM a Altea.
Com ha indicat la responsable de la CAM, “La Plaça de l’Energia té com a objectiu la promoció de l’ús eficient dels recursos energètics, així com propiciar el desenvolupament de les energies que resulten menys perjudicials per al medi ambient”.
Per la seua banda, el responsable municipal de Medi Ambient ha destacat la col·laboració permanent entre la CAM i l’Ajuntament per a la realització d’activitats educatives que afavorixen el consum energètic. A més, Ronda ha explicat que “precisament hui se celebra el Dia Internacional de l’Energia. És evident que amb l’energia van arribar molts avanços, però hem de conscienciar-nos per a produir estalvi energètic, perquè si tots no fem un esforç en este sentit, estem causant un gran perjuí al medi ambient”.
D’altra banda, Ronda ha informat que demà 15 de febrer, la comunitat internacional ha convocat un apagada de 5 minuts a partir de les 22h, amb el que es pretén conscienciar a les elèctriques de l’abús que estan fent en les tarifes i al mateix temps estalviar energia”. Ronda ha invitat els ciutadans a sumar-se a la iniciativa.
A més de la Plaça de l’Energia, com ha apuntat la regidora d’Educació, la CAM desenvoluparà en breu espai de temps altres dos activitats més destinades a escolars. Per un costat està “El projecte Mercuri”, destinat a Infantil i Primer Cicle i per un altre el projecte “Espai Solar”, dedicat a alumnes d’Institut. “Es tracta d’inculcar als escolars què és la protecció del Medi Ambient i la utilització d’Energies Renovables”.

Pin It on Pinterest