Select Page

La inauguració va comptar amb la presència de l’alcalde, familiars de l’artista i representants de diverses entitats culturals alacantinesLa nova sala Navarro Ramón serà l’espai on de manera permanent s’ubiquen totes les més de 30 obres que l’artista va donar a l’Ajuntament. La inauguració oficial es duia a terme este passat divendres 11 de febrer amb la presència de l’alcalde, Andrés Ripoll; regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, corporació municipal; representants de la família i destacats membres d’entitats culturals alacantines com Juana María Balsalobre, directora Depto. Art i Comunicació Visual de l’Institut Juan Gil-albert.
La mostra d’obres de l’artista que s’ha organitzat expressament per a esta inauguració, inclou a més altres creacions de Ramón aportades per la família i que permeten visionar un extens recorregut de tota la seua obra artística.
Zaragoza recordava els quatre anys “en els que hem estat esperant per a poder inaugurar este espai expositiu ja que des d’inicis de legislatura la primera acció que va prendre l’equip de govern va ser la de rescatar les obres de Navarro Ramón perquè es trobaven en un lloc on a causa dels canvis climàtics, s’estaven deteriorant”. Això es va completar amb diverses mesures, va explicar el regidor, “que finalitzen amb la inauguració que podem celebrar hui i gràcies al pla PIP de la Generalitat Valenciana”. L’espai comptarà amb eixa exposició permanent però a més podrà albergar altres exposicions itinerant i compta, a més, amb una sala de projeccions on es té previst desenvolupar un cicle de conferències commemoratives de l’obertura d’esta nova sala d’exposicions. “Estes conferències –va avançar Zaragoza- seran impartides per persones del món de la cultura com Juana María Balsalobre; Juan Manuel Bonet o Kosme de Barañano i es realitzaran en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández i que permet que els alumnes de la facultat de Belles Arts aconseguisquen crèdits per als seus estudis”.
“Altea ha sigut bressol d’artistes i volem recuperar eixa tradició d’arts plàstiques” va remarcar l’alcalde en el tancament de discursos “i estem en este moment en un procés important perquè tenim una sala municipal que es presta a convertir-se en unes quantes sales gràcies al disseny de Vicente Sellés que li ha sabut traure el màxim rendiment perquè Altea tinga la sala d’exposicions que es mereix”. Va reconéixer la labor en pro del seu poble de Navarro Ramón al donar gran part de la seua obra creativa a l’Ajuntament i l’homenatge merescut que se li presta amb la nova sala . La sala Navarro Ramón ocupa tota la zona soterrani de l’auditori alteà Palau Altea.
Redacció

Pin It on Pinterest