Select Page

L’alcalde i el regidor de Medi Ambient destaquen l’actuació que evitarà problemes en època de pluges


La Confederació Hidrogáfica del Xúquer i gràcies a la gestió de l’equip de govern, ha realitzat a Altea un projecte de neteja de barrancs comprenent una extensió de més de 5 quilòmetres. Este projecte que es va iniciar al setembre ha finalitzat en la seua totalitat i ha contemplat la neteja selectiva de canya i pins secs a més d’arrossegament de terra que puga taponar els llits per on transcorre l’aigua. Els barrancs d’este projecte són el de l’Olla, el de Campomanes, Barranquet, Els Arcs i el Garroferet.
Tant l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, com el regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda, han destacat la importància d’esta actuació que permet evitar mals i problemes quan es produïxen les pluges. “L’equip de govern tenint en compte les necessitats del municipi –Comenta ronda- i gràcies a l’actuació del Ministeri de Medi Ambient a través de la CHJ, va iniciar al setembre este projecte que ha acabat fa pocs dies i que ha comprés la gran majoria dels barrancs d’Altea, els que presenten més dificultats amb les tempestats i les pluges torrencials”. El regidor indica que s’ha netejat la canya “ i s’han reparat despreniments de terra amb la seua retirada i hem comprovat que en l’actualitat estos barrancs presenten una situació òptima perquè l’aigua discórrega amb normalitat”.
Els treballs han sigut “gràcies al Ministeri i a la CHJ, indica Ronda, i d’este equip de govern que ha gestionat el que es realitzen estes actuacions sense cap cost per a l’Ajuntament”. Amb anterioritat, existia un conveni amb el PAMER per 20.000 euros per a dur a terme estos treballs que ara li són gratuïts a la ciutadania. L’empresa que ha dut a terme les tasques ha sigut Tragsa dependent del Ministeri. 

Pin It on Pinterest