Select Page

 El concurs se celebra el pròxim 26 de febrer al Centre Cultural d’Altea la Vella


El fotògraf Diego Coello és el professional que ha sigut triat per la Societat Recreativa Musical per a l’elaboració del cartell anunciador del IX Certamen de Música Festera que esta entitat organitza. Coello ha presentat hui la seua obra amb la presència de l’alcalde, Andrés Ripoll, el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, representants de la corporació municipal, el president de la SRM, Vicente Ripoll i familiars de l’homenatjat en este certamen, Juan Pérez . Este acte es realitza previ al desenvolupament del concurs que serà el pròxim 26 de febrer  al Centre Cultural d’Altea la Vella a les 18 h.
El fotògraf ha explicat el procés d’elaboració del cartell i la selecció dels elements que ho componen on la tuba, l’instrument de l’homenatjat, està present ocupant el tema fonamental del cartell i l’acompanyen la foto d’Altea la Vella reflectida en l’instrument amb la Serra de Bèrnia a més de tindre sobreimprés de manera subtil l’obra obligada del Certamen. Així ho ha comentat Coello “El tio Joan tocava la tuba, i amb esta informació vaig treballar mentalment per a intentar plasmar el millor possible en una imatge el cartell anunciador del Certamen i l’homenatge a Juan Pérez” indicant “per a mi era important que el cartell mostrara també a Altea la Vella, i a la nostra protectora serra de Bèrnia”.
La idea li va sorgir al demanar-li a Andrés Colomina, “la seua preciosa tuba daurada per a fotografiar-la en l’estudi i també vaig fotografiar Altea la Vella des de diverses perspectives, per a després, inserir la imatge triada dins de la tuba a manera de reflex, tal com es pot observar en el cartell. Finalment vaig decidir col·locar damunt de tota la imatge la partitura de la tuba de la marxa cristiana “Bastaixos”, de Pere Sanz, obra obligada del certamen”.
Tant Andrés Ripoll, com el regidor del Cultura han destacat la professionalitat de Coello però també la seua forta vinculació amb la música. El president de la SRM, Vicente Ripoll, per la seua banda ha volgut recordar els nou anys d’existència del Certamen “pel que han passat ja 61 bandes i 3.500 músics interessats tots per participar el que demostra la gran labor que la Societat Musical està desenvolupant en pro de la música festera”. El jurat enguany el compon Pedro Sanz (Meliana, València); Antoni Vidal (Potries, València) i Mario Roig (Albaida, València) com a components.

Pin It on Pinterest