Select Page

Alcalde i regidora de Festes presidixen els actes festius del Mig Any


Divendres passat eren presentats davant de la societat alteana i comunitat festera els màxims representants de la festa de Moros i Cristians 2011 a Altea. Ells són Rafa Ramón Llorca, Rei Cristià i Paco Lloret Lledó, Rei Moro, els que van estar acompanyats pels seus respectius abanderers i ambaixadors, així com pels alferes i abanderers de l’Associació. L’acte va tindre lloc a Palau Altea a les 21:00h i el mateix va comptar amb la presència de l’alcalde, Andrés Ripoll i l’edil de Festes, Pepa Perles.


En el transcurs del concorregut acte, el president de l’Associació de Moros i Cristians, Sant Blai, Jordi Picó, va fer un balanç de l’activitat en el si de l’entitat festera i va invitar als components de l’Associació a disfrutar dels actes del Mig Any Fester que s’han desenvolupat al llarg del cap de setmana. Picó va felicitar els nous càrrecs festers, als que des de l’Associació Sant Blai se’ls va fer entrega d’una insígnia commemorativa.
En esta ocasió les “filaes” que ostenten càrrecs són la filà cristiana Corsaris, de la que són membres el Rei, Rafa Ramon; l’ambaixadora, Gemma Giner Gorgoll i l’abanderer, Vicente Tomás Fuster Borja. Quant a l’abanderer Cristià de l’Associació, este pertany a la Filà Templaris i el càrrec l’ostenta José Miguel Pulido García. L’alferes d’este bàndol és Vicent Lluis Ferrer Fleixar, de la filà Els Cebers.
Respecte al bàndol moro, el triat com a Rei és Paco Lloret de la filà Moros de Bèrnia, a qui l’acompanyen l’ambaixadora, Vicenta Pérez Barber i l’abanderer, Ginés Hernández Pérez. L’ abanderer Moro de l’Associació 2001 és Vicente Sánchez Moltó de la Filà Beduïns i l’alferes Mora és Elena Salvador Cortés de la Filà Moros d’Arsem.
Anomenats els Càrrecs Festers 2011, l’alcalde i l’edil de Festes van procedir a felicitar-los públicament.
D’altra banda, seguint amb els actes festius del cap de setmana, el dissabte a les 17:45h es concentraven les distintes comparses amb els seus estendards a la Plaça de l’Ajuntament per a traslladar-se en romeria fins a l’Església Parroquial de la Mare de Déu del Consol, en la que es va celebrar la tradicional missa cantada en honor a Sant Blai. Al concloure la mateixa, el Rector va procedir a la benedicció de rotllos que posteriorment van ser repartits entre els assistents. Assistents, entre els que es trobaven les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde i l’edil de Festes.


 

Pin It on Pinterest