Select Page

El Col·legi Públic d’Altea la Vella ha celebrat este matí el Mercat ambulant Solidari anual. Una cita que no s’ha volgut perdre la regidora d’Educació, Pepa Perles, qui ha qualificat la iniciativa de “molt bona perquè així els xiquets, des de xicotets aprenen el que és la solidaritat”. Durant la seua visita, Perles ha estat acompanyada de la directora del centre, Nieves Carbonell.
Com ha explicat la responsable del col·legi, “fa tres anys va sorgir la idea de fer un mercat ambulant solidari i els beneficis del mateix anirien cada any destinats a una organització. Enguany l’associació triada és ASPANION –Associació de Pares amb Xiquets amb Càncer-“.
Quant al funcionament del Mercat ambulant, Carbonell ha comentat que “els xiquets porten al col·legi joguets i llibres que estan en bon ús, així com la gent que ho desitge també fa aportacions. Es col·loca un preu molt barat perquè els xiquets puguen adquirir els productes. A més les mares dels xiquets fan dolços i tortades salades per a vendre-les”
Normalment el Mercat ambulant se celebra el Dia de la Pau i així ho tenia previst el CP Altea la Vella divendres passat, però el mal temps va fer que l’organització decidira posposar-lo fins hui.
La directora del centre ha recordat que en la passada edició la quantitat de diners recaptats va ser d’uns 600€ aproximadament i es va donar a una associació de pares amb xiquets autistes.
Per la seua banda, l’edil d’Educació ha lloat l’activitat i ha declarat, “és una bona iniciativa perquè és una forma que els xiquets en edats primerenques, d’Infantil a 6é de Primària, tinguen consciència que és la solidaritat en certs temes”, i ha afegit, “com ha dit la directora enguany els diners va dirigit a ASPANION i crec que tots hem de col·laborar perquè és un tema molt delicat que hem de recolzar”. La regidor ha participat de la iniciativa adquirint alguns dels productes que les persones voluntàries estaven venent, entre les que es trobaven també els docents del centre.

Pin It on Pinterest