Select Page

La corporació Municipal aprova una moció en contra de les obres i l’alcalde firma un decret de paralització de les mateixes


La valentia d’alguns veïns i de l’edil de CIPAL que s’han posat davall de la pala excavadora, sumada a la diligència municipal via decret d’Alcaldia han aconseguit paralitzar les obres de modificació de la bocana al Portet de l’Olla, que han donat inici este mateix matí. El Decret establix un període de paralització que l’administració local, posicionada en contra de l’esmentada actuació, aprofitarà per a sol·licitar al Jutjat mesures cautelars fins que es dicte sentència, per considerar molt lesives les conseqüències que l’obra ocasionarà per a la Cala del Soio i l’aflorament volcànic de la zona.
Com si de ficció es tractara, les persones que sobre les 13:00h s’han congregat enfront del Portet i han vist com l’excavadora començava els treballs de derrocament d’un dels laterals del Port no han dubtat a botar-se el tanca que la concessionària del Port havia col·locat i s’han col·locat entre la màquina i les roques amb l’objectiu de paralitzar els treballs. A pesar de l’oposició de la responsable de la Concessionària del Port, Vincelem 2006, qui ha arribat a agredir polítics i veïns.
Darrere d’un acord plenari en què tots els grups polítics han votat en contra de l’execució de les dites obres a través d’una moció per via d’urgència, l’alcalde ha emés un decret de paralització que la policia local ha notificat a la Concessionària de les obres. Notificació que s’ha dut a terme en presència dels edils de la corporació Municipal, amb l’alcalde al cap, multitud de veïns, diversos agents del Cos de Seguretat local i de la Guàrdia Civil.
Una vegada duta a terme la notificació i retirada la màquina excavadora del dic de contenció del Portet, la regidora d’Urbanisme, Verónica López, ha explicat el procés de paralització de les obres “notificant-se als interessats mitjançant una ordre de suspensió i darrere d’un acord plenari recolzat per tots els grups municipals. S’establix a més, un sistema de multes coercitives per als interessats en el cas que s’incomplisca esta mesura de suspensió. L’ordre contempla a més la retirada en cinc dies dels elements materials o maquinàries per a ser utilitzats en les obres”· López ha indicat que la concessionària ha refusat arreplegar la notificació “si bé estava assabentada ja que hi havia en eixe moment multitud de testimonis presencials”. Així mateix, la regidora ha mantingut conversació amb la Direcció Provincial de Costes “ja que la tanca incomplix la normativa de domini públic marítim-terrestre ja que la línia de mollons es troba per dins de la tanca perimetral amb què han acotat la zona”.
Les mesures que s’ha de seguir “si es produïra –indica López- qualsevol utilització de la maquinària o obra, són més coercitives i menys agradables com la detenció per delicte o una falta de desobediència a l’autoritat”. Costes revisarà tot la tanca i aplicarà les mesures legals oportunes, puntualitza la responsable municipal.
L’alcalde, per la seua banda, ha informat de la tramitació existent d’un expedient per a declarar la zona paratge natural “creiem que és una àrea important que protegir i vull assenyalar que acabem d’eixir d’un ple on tots els grups polítics han estat d’acord a prendre estes mesures i que esta zona siga un paratge natural-municipal”.
A més de l’Equip de Govern, la resta de grups que formen la corporació Municipal han volgut manifestar el seu suport a la paralització i han significat la importància d’estar units en un tema tan important com és preservar l’enclavament natural d’esta zona de l’Olla; així ho han indicat l’edil del PP Jaime Sellés i el Portaveu del Bloc, Baltasar Ripoll.
Com explicava Verónica López en el dia d’ahir, “l’expedient va donar inici al desembre del 2007 quan la concessionària del port sol·licita un canvi en la ubicació de la bocana. Al març del 2008 se sol·licita informe l’Ajuntament d’Altea; informe que remetem un mes després aclarint perquè es va a informar desfavorablement eixe assumpte. L’Ajuntament d’Altea, des del principi d’esta tramitació s’ha mostrat en contra del canvi per una sèrie de motius diversos. Els tècnics i l’Equip de Govern han considerat sempre que eixe canvi perjudicava greument la Cala del Soio, l’actual emplaçament i la situació dels banyistes, que defendrem fins al final de les conseqüències. Hi havia una sèrie de coses que no s’arribaven a justificar com l’estudi de la dinàmica litoral, els accessos, etc, i donada la greu afecció informàvem desfavorablement la situació


 

Pin It on Pinterest