Select Page

Ripoll: “Les ajudes permetran contractar persones desocupades sense cost per a l’Ajuntament”


L’equip de Govern socialista dirigit per l’alcalde, Andrés Ripoll, ha sol·licitat 93.079,47 euros en subvencions destinades a les àrees de Medi Ambient, Cultura, Joventut i Educació. Quasi totes les ajudes s’han sol·licitat a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació menys 3.000 euros que s’han demanat a la Diputació d’Alacant i 15.000 euros a la Conselleria d’Educació.
Segons el primer edil, “les ajudes permetran contractar persones desocupades sense cost per a l’Ajuntament” així com “sufragar part dels gastos de l’Escola d’Adults”.
Per a la regidoria de Medi Ambient, s’han sol·licitat 12.901,11 euros dins del programa de Foment d’Ocupació Salari-Jove per a l’exercici 2011. Esta ajuda s’emmarca dins del programa “Estratègies per al Desenvolupament Forestal” que ha organitzat el consistori i que permetria la contractació d’un Enginyer Tècnic Forestal durant 9 mesos. La dita persona hauria d’estar desocupada en l’actualitat i col·laboraria “en la redacció de l’Ordenança de Protecció de l’Arbratge; el catàleg d’Arbres d’Interés; la revisió del Pla Local de Cremes i la redacció de tractaments forestals en serra Bèrnia i el riu Algar, entre altres”, segons ha explicat l’alcalde. També se sol·liciten, dins de la regidoria de Medi Ambient, 31.506,45 euros al PAMER (Programa de Subvencions per a la realització d’Actuacions Mediambientals) per a la contractació de sis treballadors durant quatre mesos que s’encarregaran de “la neteja i condicionament del llit del riu Algar i alguns barrancs adjacents o el desbrossament selectiu d’espècies invasores; control i suport a la replantació en el riu Algar”, ha remarcat el primer edil.
En l’àrea de Cultura, se sol·liciten 23.709,03 euros al programa EMCORP per a contractar un Tècnic Superior com a reforç en les Biblioteques Públiques d’Altea durant nou mesos. Amb el nou personal, “esperem ampliar l’horari de les biblioteques i així oferir un millor servici a la ciutadania”, ha remarcat Ripoll.
Per a la tercera edició del programa de Joventut, “Un estiu de cine” s’han sol·licitat 6.962,88 euros també a l’EMCORP per a contractar un Tècnic en Audiovisuals i un animador sociocultural durant tres mesos. A més, per a este projecte també s’han sol·licitat 3.000 euros a la Diputació d’Alacant per als costos del material. Amb este projecte, es realitzen curtmetratges amb els jóvens del municipi gràcies a la qual cosa “oferim una plataforma de trobada als alteans interessats pel cine”, ha detallat l’alcalde.
Finalment, el primer edil ha recordat que es van sol·licitar per mitjà de conveni 195.000 euros a la Conselleria d’Educació per a cobrir el gasto de l’Escola d’Adults però “se’ns ha denegat i això que ens correspon l’import íntegre”. Per este motiu, “hem demanat una subvenció justificable amb estos gastos però només ens ingressaran uns 15.000 euros” davant del que el primer edil ha declarat que “l’educació alteana es mereix molt més”.

Pin It on Pinterest