Select Page

Al voltant de 300 persones participaven en el dia d’ahir en la plantació d’arbres i arbustos que va tindre lloc en la zona del riu Algar amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre. Activitat organitzada per la regidoria de Medi Ambient que, junt amb l’anellat i avistament d’aus que van tindre lloc a partir de les 08:30h al Pont de Sogai, va posar de manifest l’interés social que desperten les iniciatives mediambientals en el municipi. Així mateix, va participar activament en la jornada el Voluntariat Ambiental de Creu Roja i l’associació internacional d’ornitologia BirdLife.
En un matí quasi primaveral, a pesar del fred i pluja que està assotant en estos dies la Costa Blanca, tenia lloc la jornada que Medi Ambient hi havia disposat per a ahir diumenge en pro de la naturalesa. Com explicava el responsable d’àrea, Santiago Ronda, “a les 08:30h començava la jornada en el Pont de Sogai, on l’associació BirdLife amb Toni Zaragozí com a representant ha dirigit l’avistament i anellat de pardals que s’ha realitzat. S’han anellat diverses espècies, inclòs un Blauet que ha sigut grat veure’l perquè és difícil fer-ho”.
Després la jornada tenia continuïtat a les 11:00h en una altra de les zones de la ribera de l’Algar, en els que centenars de xiquets, alumnes dels diferents col·legis d’Altea, acompanyats pels seus familiars van procedir a plantar les espècies que abans de les vacacions de Nadal se’ls van assignar al seu col·legi. Com recordava Ronda, van ser 400 els arbres que es van entregar als xiquets i xiquetes d’Altea i “a més s’han tret 400 arbustos perquè siguen plantats en esta jornada de reforestació”.
Santiago Ronda aprofitava l’ocasió per a agrair al voluntariat de la Creu Roja la seua participació i manifestava la seua satisfacció pel transcurs de les activitats. De “rotund èxit” qualificava el regidor socialista la jornada.
Per la seua banda, l’alcalde, Andrés Ripoll, el qual es trobava plantant espècies, junt amb alguns dels edils de la corporació Municipal, va voler agrair la magnífica acollida que ha tingut la proposta. “Vull agrair a tots els xiquets i xiquetes d’Altea que han vingut hui fins ací la seua participació en la recuperació del nostre paratge natural del Riu Algar i també donar les gràcies a tots els que els han acompanyat”, va declarar l’alcalde.
En el transcurs de la jornada, des de Medi Ambient es va obsequiar els participants amb camisetes commemoratives del Dia de l’Arbre, gorres i bolígrafs, a més d’avituallament.

Pin It on Pinterest