Select Page


El Corredor Verd unirà el nucli urbà d’Altea amb Vil·la Gadea a través d’un vial de vianants i ciclista


El conseller d’Infraestructures i Transports, Mario Flores, s’ha desplaçat fins a Altea per a inaugurar les obres del Corredor Verd i l’Accés al Poliesportiu, finançades a través del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en els Municipis de la Generalitat. Durant l’acte d’inici d’obres, el conseller ha estat acompanyat per l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, el Senador popular Miguel Ortiz i un nombrós nombre dels edils que conformen la corporació, entre els que es trobava també el responsable d’Infraestructures, Santiago Ronda; així com els representants de les empreses que executaran sengles projectes.


Després de l’inici oficial de les obres, Andrés Ripoll ha transmés a la Conselleria d’Infraestructures gratitud per la presència del conseller en l’inici d’estes dos actuacions i ha explicat que “des de l’Ajuntament d’Altea es van sol·licitar a la Generalitat 16 obres dins del Pla Confiança, de les quals moltes van ser delegades a l’Ajuntament i estan finalitzades i altres van correspondre a la Conselleria d’Infraestructures. D’un muntant de 4.700.000€ que va correspondre a Altea pel Pla PIP, 3.200.000€ són gestionats per la Conselleria d’Infraestructures, per tant la Conselleria és la que més treballarà a Altea”.


En la seua intervenció l’alcalde ha qualificat com “emblemàtics” els dos projectes que hui donen inici. “El corredor verd serà una nova infraestructures de comunicació de vianants en el municipi que va permetre als vianants i ciclistes, així com a les persones amb mobilitat reduïda, disfrutar de forma especial del paisatge i la costa alteana”, ha afirmat el primer edil alteà, qui també ha indicat que “l’Accés al Poliesportiu i les obres en el carrer la Tella –que segons m’ha indicat el conseller donaran inici en els pròxims dies- completaran el Complex Esportiu d’Altea perquè podem disfrutar-lo amb les millors condicions”.


“Com a alcalde vull agrair que vinga el senyor conseller a presentar-nos estes obres i esperem que les que queden per donar inici ho facen en breu”, ha conclòs Andrés Ripoll.


Per la seua banda, Mario Flores ha oferit els detalls del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en els Municipis i la inversió que este ha destinat a la comarca amb un total de 27 obres a executar per la Conselleria d’Infraestructures i Transports, el cost de la qual ascendix a quasi 13 milions d’euros. El conseller ha puntualitzat que són 9 les obres a executar a Altea dependents directament de la Conselleria, suposant estes una inversió de 3.259.000€.


Respecte als dos projectes que en el dia de hui donen inici a Altea, Flores ha matisat que “esta serà la primera fase d’un corredor important de quasi 1.500m. que enllaçarà amb altres i que suposa una aposta clara per la mobilitat perquè els vianants, persones amb mobilitat reduïda i ciclistes disfruten d’esta preciosa costa”. “També es posen en marxa hui els accessos del Poliesportiu que, a més millorarà l’estructura de la plaça perquè es va a construir un mirador”, ha afegit el conseller.


Mario Flores ha parlat del Pla Confiança com un conjunt de mesures extraordinàries adoptades per la Generalitat Valenciana per a fer front a la situació econòmica actual i generar confiança en les persones i en les empreses. “Hem mobilitzat 2.520 milions d’euros en Plans de Suport a l’Ocupació, al Pla Especial de Suport als Sectors Productius, al Pla Especial de Suport Financer a les Empreses i a la Inversió Productiva en els Municipis”.


“En este Pla PIP es pretén que les actuacions que per falta de pressupost no podrien fer els ajuntaments, es facen gràcies a eixos 203€ per habitant que corresponen a cada municipi. Són més de 3.700 les obres que estan en marxa gràcies al Pla PIP”, ha comentat Mario Flores, qui ha acabat la seua intervenció felicitant a l’Ajuntament d’Altea “per l’aposta clara que ha fet de renovació de voreres, paviment, controls d’accés al nucli antic, col·locació de semàfors, perquè demostren sensibilitat i aposta per la mobilitat de les persones”.


 

Pin It on Pinterest