Select Page

El festival alteà pretén ser referent de la cultura en la Costa Blanca


 


El músic i compositor, Josep Vicent, ha presentat a Fitur 2011 el festival de música i avantguarda, Insoundfestival, junt amb l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, i el regidor de Turisme, Miquel Zaragoza. El compositor ha detallat les característiques d’este festival estiuenc mentres que l’alcalde ha afirmat que “Altea aconseguirà amb això reactivar el turisme cultural i a més desenvolupar l’economia local”. Així mateix, ha continuat justificant la necessitat provocar eixa reactivació local “per a la qual cosa hem optat per triar una figura nostra però de tots, un músic i artista de conegut prestigi que no deixa d’investigar en la música i en totes les disciplines artístiques com és Josep Vicent”. Qualitat i cultura justifiquen l’elecció d’Insoundfestival pels responsables municipals “com a resposta davant del turisme de sol i de platja i enfront d’altres destins emergents en altres països i continents”, remarca Saragossa insistint en l’objectiu d’este projecte artístic “ Insound és la resposta a la crisi, no sols turística i econòmica, sinó també emocional. És una aposta de futur recolzat en la qualitat de les propostes artístiques, de l’entorn, de l’allotjament, del servici, del gaudi en el sentit més ple i també de la qualitat de les persones que visiten Altea”


Este ambiciós projecte cultural i d’actuacions es desenvoluparà a Palau Altea coincidint amb els seus deu anys d’existència ha explicat Josep Vicent. L’auditori que es va inaugurar a l’agost del 2001, serà l’espai on se celebre Insoundfestival, que pretén convertir-se en referent del turisme cultural de la Costa Blanca. El festival es durà a terme durant els mesos d’agost i setembre en els quals la música clàssica, contemporània, electrònica i popular es vertebraran entorn del minimalisme. Esta inicitiva d’avantguarda compta amb la participació dels solistes de The World Orchestra, els percussionistes d’Amsterdam Percussió Group i els músics d’Insound Ensemble com a impulsors de les noves creacions acompanyats de coreògrafs, i vídeo artistes jóvens. Un artista significatiu dins del minimalisme com és Michael Nyman formarà part d’esta programació, un músic molt conegut les obres del qual per al cine han sobrepassat totes les barreres de repercussió social (“El piano”, “El cuiner, el lladre, la seua esposa i el seu amant”, “Gattaca”, “Prospero’s books”, “El contracte del dibuixant”, etc). Així mateix, s’integra en el projecte un compositor acabat d’anomenar artista de l’any per la Comunitat de Balears, Joan Valent que pel seu treball “Quatre estacions a Mallorca” ha quedat finalista en 2010 dins de la XI Edició dels Premis de la Música; va presentar en 1987 el seu primer treball “Mort a la paraula” per a piano, violí, clarinet i mezzosoprano i ha estudiat amb Carles Guinovart i David Padrós.


Enoaltea aporta un valor afegit a l’oferta turística amb el foment de la gastronomia autòctona alteana


 

Pin It on Pinterest