Select Page

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, Pepa Perles, hi ha acusat a la Generalitat de degradar l’educació pública al rebaixar el pressupost en la dita matèria en un 4%. Perles ha informat de la no inclusió, per segon any consecutiu, en els pressupostos de la Conselleria de la quantitat corresponent al conveni entre l’esmentada institució i l’Ajuntament per al finançament de l’Escola d’Adults; un finançament que a Altea li correspon per Llei.
“Al senyor Font de Mora i al president de la Generalitat, governada pel PP, els importa ben poc l’educació i l’escola pública”, ha començat dient la responsable municipal d’Educació, qui ha explicat que “ha donat inici l’any sense que la Conselleria haja ingressat el que li correspon sufragar de l’últim quadrimestre del 2010 a l’efecte de menjador. Els col·legis estan fent un gran esforç perquè la seua activitat habitual no s’altere sense este ingrés”.
A més, Perles ha apuntat que “enguany 2011 la Generalitat ha reduït el pressupost per a educació en aproximadament un 4%, amb la qual cosa es veu que l’educació pública no és una de les seues prioritats”. “Els pressupostos del 2011 són enganyosos i més en educació. El Govern del PP valencià amaga els gastos reals que suposen l’ensenyament concertat”, ha afegit l’edil socialista.
Respecte al conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació que servix per a sufragar els gastos de l’Escola Permanent d’Adults, Pepa Perles ha puntualitzat que “l’Equip de Govern va presentar la sol·licitud dins del termini i la forma escaient, ens correspon per Llei eixa ajuda ja que el servici complix amb la normativa i a més, la nostra diputada Ana Noguera va presentar una esmena però no ha servit de res, seguim sense eixa subvenció per al poble d’Altea”.
“No sé com el PP pot dir que els pressupostos de la Generalitat són uns pressupostos coherents, Pareix que no recorde els retalls aplicats en els últims anys en polítiques socials, reducció d’ajudes en Educació Infantil, reducció de professorat en AIXÒ i Batxiller amb el conseqüent augment de ràtio en les classes, entre altres molts aspectes negatius com per exemple l’existència de barracons en els centres. Pareix que la verdadera política del PP siga la de degradar cada vegada més l’educació pública del País Valencià”. Amb estes paraules la regidora d’Educació d’Altea hi ha concloïa la seua intervenció, però no sense abans indicar que “la Comunitat Valenciana ha sigut la comunitat amb més fracàs escolar; també la Comunitat que menys temps dedica a l’estudi de llengües estrangeres i que es troba 13 punts per davall de la mitjana. Fets que fan incomprensible l’optimisme dels governants del PP. El Sr. Camps i el Sr. Font de Mora estan hipotecant el futur de la nostra Comunitat, perquè el futur està en una educació pública de qualitat”.

Pin It on Pinterest