Select Page

El grup municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea ha proposat que es recuperen i senyalitzen els dos búnquers que queden en peu en les platges de l’Olla i Cap Negret en Altea. Els búnquers, com són anomenats pels veïns, són en realitat nius d’ametralladora, construccions militars defensives i de vigilància de principis de la Guerra Civil. En tot cas, i davant la destrucció o desaparició d’altres construccions similars que hi havia en les costes alteanes (la dessembocadura del riu, al costat del port i a Cap Blanc, per exemple), són un element històric a reivindicar perquè, si bé no tenen especial valor des del punt de vista arquitectònic, sí que suposen un testimoni singular  del passat més recent d’Altea. 


La proposta del Bloc és que es declaren Bé d’Interés Local, es recuperen i es senyalitzen com a manera d’iniciar un procés divulgatiu i evitar la seua degradació i probable desaparició (no cal ni recordar el cas de les torres àrabs o la desaparició de la posada San Miguel). Així, tant els alteans i alteanes com les persones que ens visiten podran conéixer el perquè de l’existència d’estes construccions en les nostres platges que, cal insistir, formen part del patrimoni de la Guerra Civil i, per tant, del nostre patrimoni històric.Per últim, el Bloc vol destacar que esta actuació, amb un cost irrisori per a les arques municipals -que fins i tot podria rebre subvencions d’altres administracions- permetria donar a conéixer estes construccions i l’entorn en què s’ubiquen des d’un punt de vista tant paisatgístic i natural com històric i documental. Altea ha de conservar el seu patrimoni històric i el Bloc, com ha fet en el cas de l’aqüeducte romà dels Arcs, el nucli històric d’Altea la Vella o l’entramat de les séquies, creu que no podem deixar perdre més elements que configuren la nostra història. De fet, si no s’actua al respecte estarem obrint la porta a la pèrdua de construccions que ens singularitzen, i que poden tenir un atractiu turístic i cultural.

Pin It on Pinterest