Select Page

El secretari general del PSOE alteà qualifica de “abandó cap als alteans” l’actitud del Govern Autonòmic


Fins a la seu del PSPV-PSOE d’Altea s’han desplaçat este matí la diputada autonòmica, Maisa Lloret i el coordinador comarcal de l’agrupació, Gaspar Lloret per a analitzar l’esborrany de pressupostos del Govern Regional en l’apartat d’inversions en la comarca de la Marina Baixament i concretament a Altea. En la seua visita a Altea, la Diputada i el Coordinador Comarcal han estat acompanyats pel secretari general del PSOE a Altea, Eloy Hidalgo i l’alcalde socialista, Andrés Ripoll. Tant la Diputada com el secretari de l’agrupació local han criticat la inexistència de previsió d’inversions reals a Altea i la reducció en un 90% de les mateixes en la comarca.
“La Generalitat per als alteans suposa un total abandó en tots els sentits”, ha declarat Eloy Hidalgo, qui ha indicat que “les inversions que venien programades no s’han anat executant; el Pla PIP a Altea està patint un important retard i a més abandó perquè no complix ni tan sols els compromisos adquirits com són per exemple les transferències de diners que ens ha de fer”.
Segons Hidalgo, la Generalitat Valenciana deu a l’Ajuntament d’Altea 600.000€ en compromisos adquirits; més de 400.000€ per impagament dels compromisos d’entitat de sanejament i a més 200.000€ d’impagament pels diners que este ajuntament està avançant en concepte de Servicis Socials perquè els alteans no es vegen perjudicats per l’abandó de la Generalitat València.
Per la seua banda, Maisa Lloret ha reafirmat les paraules del secretari general del PSOE alteà i hi ha afegit, “en els últims anys, la Generalitat invertia a Altea xicotetes partides, però en el pressupost 2011 de la Generalitat Valenciana Altea desapareix de la partida d’inversions reals en la Marina Baixa”. Lloret ha explicat que “durant els quatre últims anys Altea ha rebut modestes quantitats. En 2009 teníem dos inversions que sumaven un total de 217.000€ i en 2010 altres dos que ascendien a 237.000€; no obstant això en el 2011 Altea ha desaparegut en les prioritats d’inversions reals per a la comarca de la Marina Baixa, on únicament apareixen Benidorm i La Vila Joiosa”.
Segons les dades aportades per Lloret “en els quatre últims anys, del 2008 al 2011, la inversió de la Generalitat Valenciana en la Marina Baixa ha caigut en un 90%. En 2008 teníem unes inversions de més d’11,5 milions d’euros i en 2011 s’ha quedat en 1.264.000€”. La Diputada Autonòmica ha atribuït la reducció d’inversions al “alt nivell d’endeutament de la Generalitat, que és incapaç no sols d’invertir en el futur d’inversions, equipaments i servicis socials sinó que és incapaç de pagar el que deu. Té dificultats de pagament per a servicis tan bàsics com el de Correus”.
Maisa Lloret ha conclòs la seua intervenció comentant que “amb este panorama tan descoratjador de l’era Camps de balafiament, mesclat amb la corrupció de desviar fons públics a butxaques privades, ens estem sumint en una situació d’absoluta impossibilitat d’invertir en res i les inversions de la Marina Baixa són només una mostra del que està ocorrent en tota la Comunitat Valenciana”.
Des del PSOE comarcal, Gaspar Lloret ha titlat de “decepcionants, antisocials i inútils” els pressupostos del Consell per al 2011. Per a Lloret els pressupostos són decepcionants perquè “estem en un moment de crisi en què fan falta inversions i la Generalitat el que fa és reduir-les. A més de no incloure inversions noves, fan desaparéixer altres que ja estaven o les doten de quantitats que són inútils per a llaçar cap avant un sistema econòmic que cal reactivar”. Quant al qualificatiu d’antisocials, el Coordinador Comarcal ha centrat el seu discurs en la reducció del pressupost per a beques, per a inversió sanitària i la no aplicació de la Llei de Dependència.
Gaspar Lloret ha anunciat que “nosaltres, com a responsables polítics dels diferents municipis de la comarca realitzarem esmenes als pressupostos en què es van a sol·licitar les coses que considerem necessàries, com per exemple la construcció del segon hospital comarcal”.
Finalment, l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll ha agraït la presència de Maisa Lloret i Gaspar Lloret a Altea, alhora que ha manifestat tristesa per la reducció pressupostària de la Generalitat per a Altea, “que ha passat de ser escassa a ser inexistent”. Com a exemple d’inexistència, Ripoll ha aprofundit en un dels projectes pressupostats a Altea per al 2010, com era l’ordenació del front marítim d’Altea -des del Port fins a la Rotonda de Cap Blanch- i l’execució de la qual no ha donat inici a pesar que ja estava adjudicat. Un adjudicació que segons Ripoll “estava feta per gaires més diners que la que hi havia en el pressupost i no s’a què es deu”. “Amb açò vull dir que Altea ara no està, però que abans estava però com si no estiguera perquè no s’ha fet res del que preveu”.
“La situació és de tristesa perquè la Marina Baixa queda molt mal parada i com a alcalde d’Altea estic preocupat perquè pareix i quan estava no es comptava amb ella”, ha afirmat el primer edil alteà.
Andrés Ripoll no ha volgut deixar passar l’oportunitat de referir-se a les dades aparegudes en premsa en què s’indica que es van a posar en marxa els Fons de Compensació perquè els ajuntaments puguen fer front al gasto corrent. Ripoll ha explicat que es tracta de crear una gran bossa de diners que es repartisca als diferents municipis perquè puguen anar pagant els deutes, les factures acumulades. “Donc bé, en premsa ha aparegut que es va a crear una bossa de 125 milions d’euros, però clar en el repartiment es contemplen dos blocs, un a dit i un altre per habitant, ha indicat l’alcalde, que amb ironia ha manifestat, “hem tingut la sort que d’eixos 125 milions d’euros a Altea li toquen 10.000€. Una gran ajuda per a salvar el pressupost a diferència d’altres municipis a què els correspon un milió d’euros. Amb açò vull dir que Altea no està considerada com li correspon i d’això em queixe”. L’alcalde ha avançat que una vegada reba la documentació oficial sobre el Fons de Compensació, l’Equip de Govern farà la queixa per escrit i a més dels pressupostos per al 2011 de l’Ajuntament d’Altea es van a proposar esmenes al Grup parlamentari perquè inclús se’ns han negat subvencions que ens corresponen com les del Conservatori i l’Escola d’Adults”.



 

Pin It on Pinterest