Select Page

El cicle de conferències per a commemorar el centenari de l’església continu que l’arquitecte i professor de la UPV Juan Miguel del Rey i Aynat divendres passat 29 d’octubre.
Durant la conferència, del Rey va explicar les modes i tradicions arquitectòniques que es donaven en el període de construcció de l’església. Les informacions provinents de croquis del mestre Cardona expliquen com es va traçar els plans de la parròquia. Si bé va destacar que en la construcció es va aprofitar una construcció anterior de la qual es desconeix per ara si és un intent anterior de construcció de l’església o una casa en la part posterior de l’antiga església.
L’església del consol és una suma de modes i tradicions arquitectònica, un estil eclèctic rebaixant el neogòtic que era moda en este tipus de construccions en esta època, des del punt de vista de l’arquitecte, creu que per influència del capella del sagrari que es tracta d’una construcció acadèmica prèvia a la construcció de la pròpia església que va portar al mestre d’obres a decidir realitzar una obra que s’ajustara harmònicament a la xicoteta capella.


Pròxima conferència este divendres a les 20h en el Centre Social amb José Miguel Idígoras “L’Església de la Mare de Déu del Consol: anecdotari”.

Pin It on Pinterest