Select Page

El ple va aprovar ahir les dos propostes de l’equip de govern socialista que proposaven una rebaixa del tipus impositiu de l’IBI del 0,75 al 0,65 i el nou plec d’arreplega de residus urbans i neteja viària. Ambdós propostes van ser presentades pels regidors delegats d’Hisenda, Eloy Hidalgo i d’Infraestructures, Santiago Ronda respectivament. A la rebaixa del tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles es va presentar una esmena per part del Partit Popular en què es pretenia incloure una proposta per a instar al Ministeri d’Hisenda una nova revisió cadastral amb els valors a la baixa en espera que s’anul·le la recent revisió realitzada. Esta esmena no va prosperar ja que PSOE i Bloc van votar en contra i Cipal es va abstindre, comptant tan sols amb els nou vots del PP.
La proposta de rebaixa de l’IBI va comptar amb la unanimitat de vots de tots els membres del ple. El regidor delegat va recordar que amb esta proposta aprovada “estem complint amb el que els vam dir que faríem a tots els alteans, que aniríem reduint el tipus impositiu de l’IBI, una mesura que no és aïllada a més, sinó que es complementa amb altres com la rebaixa de la coneguda plusvàlua”.
El plec del servici municipal d’arreplega de residus urbans i neteja viària no va tindre la unanimitat de l’anterior punt i va comptar amb els vots en contra del PP mentres que PSOE, Bloc i Cipal van votar a favor. Els populars en paraules de Domingo Berenguer, van al·legar que el plec “ve a ser un pur tràmit per a complir amb l’adjudicació i l’augment de taxes” així mateix el regidor popular va demanar deixar sobre la taula el text per a poder tindre un mes més d’estudi. Esta petició es va desestimar i la votació final va comptar amb els vots a favor del plec de PSOE, Bloc i Cipal i en contra el PP. El regidor delegat va remarcar les novetats que este plec incorpora “on s’ha fet un esforç per introduir totes aquelles necessitats noves que no es contemplaven en el plec anterior i que estaven demandant els ciutadans”. Les novetats del plec se centren sobretot a comprendre per primera vegada tot el municipi i les urbanitzacions per a la neteja viària i la creació d’un ecoparc itinerant.

Pin It on Pinterest