Select Page

El concert tindrà lloc el pròxim 14 d’octubre a les 20h al convent de les Carmelites Descalces


La regidoria de Cultura i la Universitat Miguel Hernández han presentat el concert de Camerata Numen que tindrà lloc dijous que ve 14 d’octubre al convent de les Carmelites Descalces, ubicat a la Partida de l’Olla 21, a partir de les 20h amb un repertori de música que inclou una variada selecció de compositors del segle XVI al XVIII. Com ha comentat l’edil d’àrea, Miquel Zaragoza, el concert respon a la permanent col·laboració entre l’Ajuntament i la UMH “l’objectiu comú de la qual és difondre les distintes manifestacions de l’art”.


Zaragoza ha explicat que es tracta d’un concert amb entrada gratuïta, limitada a l’aforament del temple, alhora que ha invitat a l’assistència. L’edil socialista ha agraït la participació de la UMH i la dels integrants de Camerata Numen.


Per la seua banda, el representant de la UMH, Josep Sou ha reiterat les paraules de col·laboració de Zaragoza i ha qualificat de “regal” la presentació de l’esmentada agrupació musical. “Crec que és un regal el poder escoltar a la Camerata Numen perquè estan altament qualificats com podran comprovar el dia del concert”, ha apuntat Sou, qui ha informat que la UMH ha previst una gira de tres concerts de la Camerata, que tindran lloc a Altea, La Nucia i Elx. “Estos concerts obrin una nova via de programació de la universitat amb la música culta”, ha indicat Josep Sou.


A més del responsable municipal de Cultura i del representant de la UMH han estat presents en la roda de premsa de presentació del concert, dos dels 8 músics que componen la Camerata Numen; Carmen Montesinos i José Galiano, els que han centrat els seus esforços a subratllar que un dels objectius del grup és buscar la part històrica de l’època en què es va escriure l’obra que estan interpretant. Com a excepció, Camerata Numen actuarà a Altea amb 10 músics, ja que per a l’ocasió s’integraran dos intèrprets a la plantilla habitual de Camerata.


El concert, que tindrà una duració aproximada d’hora i mitja, donarà inici a les 20h.


El programa del concert està compost per “Sis Pavanes” de Lluís de Milà; “Dos cançons” de John Dowland i Sonata II a 5 OP.2 núm. 3 de Tomasso Albinoni, en la primera part. Després del descans Camerata Numen interpretarà “Corren-te Italiana” de Joan Cabanilles; “Només al Stm. Sagrament” de Matías Navarro; “Batalla de Barabaso, gendre de Satanàs” d’Andrea Falconieri; “Simfonia en Re Major per a flauta, trompeta, corda i continu” d’Alessandro Scarlatti i “Batalla Imperial” de Joan Cabanilles.


Camerata Numen estarà formada per a este concert per Roger Amar Romero -violí-, Miguel Martínez Alfalsar -violí-, María Rodríguez Quiles -violí-, José Galiano Pérez -faluta de pic, flauta travessera barroca, violí i viola-, Carolina García Molina -viola-. Carmen Montesinos Fortea -violoncello i direcció musical-, Andrea Campos Candela -violoncello-, Miriam Pérez Almarcha -violoncello-, Pilar Sánchez Ballester -continu- i Vicente Alberola Baviera -trompeta-.

Pin It on Pinterest