Select Page

L’AMPA estudia dur a terme mobilitzacions davant de l’excés de ràtio en 6é de Primària


La regidora d’Educació, Pepa Perles, ha criticat la resposta negativa donada per la Conselleria davant de la demanda de més professorat en el Centre d’Educació Pública de Garganes. Perlés ha explicat l’existència un excés de la ràtio en 6é de Primària “amb 31 xiquets en la línia de castellà i tres dictàmens (xiquets amb atencions especials) a més de 24 xiquets en la de valencià amb el que el desdoble sol·licitat correspon en el primer cas per llei”. En la vesprada d’ahir es va celebrar en el Centre una reunió d’urgència de l’AMPA davant d’esta situació davant de la negativa de la Conselleria d’Educació a acceptar el desdoble per a la línia castellà. En esta reunió, es va acordar enviar una carta a la Direcció Territorial d’Alacant reclamant eixe desdoble i si bé no es realitza, els pares i mares han decidit dur a terme vagues i concentracions de protesta.
Esta situació, segons la regidora, “comporta que no estiguen ben atesos els xiquets per excés de ràtio; suposa un professor menys i un menys de suport; a més s’elimina la professora que acudix al centre per hores perquè no hi ha sigut anomenada enguany com tampoc s’ha nomenat l’educadora que li correspon al centre ja que té 18 dictàmens”. Des de la regidoria s’ha mostrat el total suport als pares en les seues reclamacions “tenint en compte que Garganes és l’únic centre que té fisioterapeuta i això provoca que aculla xiquets d’altres localitats mentres que la Conselleria no disposa dels recursos necessaris per al col·legi per al seu bon funcionament”.
El centre de Blanquinal també patix amb l’inici de curs falta de professorat ja que té 4 baixes a què encara no han sigut nomenats substituts. La regidora ha recordat les nombroses inversions en infraestructures realitzades des de l’Ajuntament i ja finalitzades a inici de curs enfront de la situació de falta de professorat causada per la Conselleria.

Pin It on Pinterest