Select Page

La cita tindrà lloc dissabte 25 de setembre en el Camí de l’Algar


El pròxim 25 de setembre es desenvoluparà a Altea la final del Campionat de Domadura Vaquera de la Comunitat Valenciana, amb la participació de 15 classificats. Així ho han donat a conéixer els responsables de l’organització, Alberto Llorens, president del Club Hípic Altea; Juan García, representant de la Federació Hípica Territorial Valenciana i Eloy Hidalgo, regidor de Joventut i Esports de l’Ajuntament d’Altea.


Com ha indicat l’edil, “es tracta d’un campionat important, per la qual cosa acudiran a la cita una destacada representació del món de la hípica”. Hidalgo hi ha assenyalat que es tracta d’un acte emmarcat en les Festes Patronals, per la qual cosa l’organització també ha comptat amb la col·laboració de la Comissió de Festes del Santíssim Crist del Sagrario 2010.


El responsable municipal ha invitat als alteans a disfrutar d’este singular i espectacular concurs, alhora que ha explicat que “encara que el concurs d’inici a les 10:30h, a partir de les 09:00h ja hi haurà moviment en els voltants i els amants dels cavalls podran observar com baixen dels camions o inclús de les revisions veterinàries que se’ls practica abans del concurs”.


Eloy Hidalgo ha conclòs la seua intervenció agraint la col·laboració d’unes quantes empreses, de la Comissió del Crist, del Club d’Hípica alteà, de la Federació i també de les àrees municipals que fan possible el desenvolupament sense incidències, com són Infraestructures, Policia Local i Protecció Civil.


Per la seua banda, el responsable del Club d’Hípica Altea, Alberto Llorens ha qualificat el concurs de “una prova seriosa i important en la que participen diferents categories com són Promoció, Infantils, Potros i Cavalls Domats”.


Dels detalls de la prova ha parlat Juan García, vocal de Domadura de la Federació, qui ha explicat que la Domadura Vaquera és coneguda també com a Domadura de Camp per basar-se en el treball que es fa en el camp. “Es van a realitzar tot tipus d’exercicis que es fan davant d’un bou i estos exercicis consten de pas, trot i galop”, ha afegit García.


En la seua intervenció el representant de la Federació Hípica Valenciana ha fet insistència en el tracte correcte que se li dóna al cavall; “en cap moment hi ha violència, el genet sempre tracta al seu cavall amb afecte”, ha postil·lat.


Per a concloure Juan García hi ha detallat que “el campionat comença en el mes de març i acaba al setembre amb l’objectiu que el guanyador puga representar a la Comunitat Valenciana en el campionat d’Espanya de la dita modalitat”. “El nivell serà alt perquè els participants arriben classificats d’altres proves per a participar en la final”, ha finalitzat García.

Pin It on Pinterest