Select Page

L’edil popular, Miguel Ortiz ha comparegut públicament per a denunciar el que denomina “actitud immoral, irresponsable i en alguns moments il·legal del grup municipal socialista durant el Ple de dijous passat”. Segons Ortiz, “el grup municipal socialista va intentar dilatar el debat plenari presentant una esmena a la totalitat que ni tan sols complia el procediment administratiu, amb l’únic objectiu que no isquera avant la proposta del PP, CIPAL i Paca Sevila per absència d’una edil popular que havia d’assistir a l’enterrament d’un familiar molt pròxim”. “Finalment, gràcies a la responsabilitat de l’edil del PP que no es va absentar del Ple fins realitzada la votació i també gràcies a què el PP, CIPAL i Paca Sevila renunciem a la nostra intervenció la proposta va eixir avant”, ha afegit regidor.
De la proposta presentada per PP, CIPAL i l’edil no adscrita Paca Sevila, Ortiz ha explicat que “no sols reduïx gastos de retribucions a regidors, com vol fer veure l’Equip de Govern, sinó que també arreplega mesures que considerem fonamentals per a reduir el gasto com per exemple un estudi de necessitats personal; la realització d’un estudi de viabilitat de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal; la rescissió de contractes externs de prestació de servicis com la modificació del PGOU o la del PERI d’Altea la Vella; la presentació d’un Pla Econòmic Financer, entre altres”. Per a Ortiz “estes no són propostes que li posen la pilota als peus de l’Equip de Govern. Amb esta moció no volem dir-li a l’alcalde que deixe la seua responsabilitat i es vaja, sinó que assumisca la seua responsabilitat i comence a governar. Altea no pot esperar a maig del 2011 per a prendre mesures”.
Una vegada més l’edil popular s’ha referit a la liquidació pressupostària del 2009, qualificant-la de “nefasta”. “Em pareix irresponsable que la gestió del 2009 haja provocat la multiplicació per cinc del Dèficit -aconseguint la xifra de 700.000€- i l’augment en un 50% del Romanent Negatiu de Tresoreria. Però el pitjor és que estos resultats s’han produït en un any en què s’han ingressat 2.200.000€ més; dels quals 1.800.000€ es recapten gràcies a la pujada de l’IBI”. “Veiem com puja un 90% la partida destinada a alts càrrecs i també l’augment en 500.000€ la destinada a personal, però jo em pregunte on està els diners restant”, ha qüestionat Miguel Ortiz.
Per a concloure, l’ex acalde popular hi ha qüestionat la legalitat de l’activitat de control del Ple, ja que segons ha manifestat, “s’ha de donar compte de tots les Resolucions d’Alcaldia firmats fins al dia abans de la celebració del Ple. Una cosa que no s’ha complit perquè la liquidació del 2009 era el decret 1.374 -Firmat el 22 de juny- i només s’ha adonat dels decrets 1091 al 1320”. Un fet que per a Ortiz podria suposar “un intent d’ocultar els resultats del Pressupost 2009”.

Pin It on Pinterest