Select Page

Andrés Ripoll: “La resolució dóna “via lliure” al projecte, quedant pendent la licitació del mateix i la contractació de l’obra”


L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, i la regidora socialista d’Urbanisme, Verónica López, junt amb membres de l’actual equip de govern, han anunciat que el Ministeri de Medi Ambient ha resolt de forma favorable la “declaració d’Impacte Ambiental” del Front Litoral d’Altea. Es tracta de la resolució de la secretaria d’Estat de Canvi Climàtic firmada el passat dia 15 de juny i publicada en el Boletín Oficial del Estado.


Esta notificació arriba darrere d’atendre les al·legacions presentades per l’ajuntament d’Altea, la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries i Desenvolupament del Medi Rural, Ecologistes en Acció i la Direcció General del Patrimoni Valencià.


El projecte preveu la remodelació de la platja adjacent al passeig marítim de la localitat i l’eliminació del que es coneix com “El Toll”, en el seu lloc es generarà una nova platja que enllaçarà amb la de La Roda fins a la desembocadura del riu Algar.


D’altra banda, també es contempla la demolició dels dics en la zona d’El Toll, la construcció d’uns quants dics i un espigó per a la nova platja, sense oblidar protegir el medi ambient i els recursos naturals del medi marítim.


Verónica López, edil socialista d’Urbanisme de l’ajuntament d’Altea, assegura que “este és el pas més important i costós en tota la tramitació del projecte, i ara es continuarà amb el tràmit”. Es continuarà treballant, des de l’equip de govern, per a sol·licitar una entrevista en Costes i veure com transcorre la resta del procés.


Segons l’alcalde de la localitat, Andrés Ripoll, “És una satisfacció donar notícies com esta, ja que la resolució dóna “via lliure” al projecte, quedant pendent la licitació del mateix i contractació de l’obra”.
Apuntar que la inversió del Ministeri de Medi Ambient per al projecte global del Front Litoral ronda els 17 milions d’euros.

Pin It on Pinterest