Select Page

L’Alteano i resident a Altea la Vella, José Pérez Martínez complia en el dia d’ahir 103 anys, acompanyat per familiars, amics i veïns que no van voler perdre’s tan significatiu aniversari. Amb els seus 103 anys, “el tio Pepe”, com afectuosament el criden els pobletans, s’ha convertit en la persona de major edat en el municipi, a què seguixen en edat dos dones centenàries.


Des que el 21 de juny del 2007, dia en què José Pérez va complir els 100 anys, este acull cada aniversari amb una especial il·lusió i així ho demostren les paraules que en el dia d’ahir pronunciava amb veu clara i alta, “és com si començara de nou”. “La vida és llarga, però m’ha passat molt ràpida”.


Moltes són les vivències de José, però al preguntar-li per alguna que recorde amb especial afecte, ens conta la permanència durant 8 dies en l’Exposició Universal de Barcelona l’any 1929. “Estava en la mili i vaig anar a fer una demostració de gimnàstica. Vam desfilar davant del que llavors era el Rei, Alfons XIII i també davant de Primo de Rivera”. Amb estes paraules i moltes altres que compartim durant quasi una hora, s’aprecia l’envejós estat mental del que gaudix “el tio Pepe”. Estat psíquic a què acompanya un bon estat físic, gràcies en part a les cures que diàriament li dediquen els seus fills María i Pepe, i a pesar de les dures tasques del camp a què ha dedicat la seua vida, com la major part dels hòmens i dones d’Altea la Vella en el segle passat.


José Pérez Martínez és el major de sis germans, tres xics i tres xiques -José, Esperanza, Antonio, Pepa, María i Vicente- dels que tan sols el menor, Vicente, li continua acompanyant. Junt amb ell estan diàriament els seus fills, néts i des de fa un mes una besnéta també.


Parlant d’antany i dels temps actuals, l’única cosa que el “Tio Pepe” enyora no és una altra cosa que la relació familiar existent entre els conveïns: “per un costat m’agradava més el temps d’abans perquè tots érem com una família i ara les coses han canviat tant que ja no és així”.


En el transcurs de la conversació José Pérez va continuar rebent felicitacions amb un ampli somriure i emplaçant fins a l’any que ve a tots aquells que es van acostar a sa casa per a felicitar-lo; com així va fer també Alteadigital.


 

Pin It on Pinterest