Select Page

El portaveu del Grup Municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, Baltasar Ripoll, ha presentat una proposta al plenari per tal d’iniciar els tràmits davant de la Conselleria de Medi Ambient per a declarar el riu Algar Paratge Natural Municipal.


L’objectiu de la proposta és protegir l’entorn del riu de manera que només es permitisquen els usos i les activitats compatibles amb els valors i recursos d’un paratge fluvial que és únic en el País Valencià.


Segons el Bloc, després de la sentència del TSJ que dóna la raó al seu col·lectiu i anul·la la tramitació del PAI Los Puentes del Algar, no s’ha de perdre un dia més sense dotar el riu d’una figura que el protegisca d’agressions urbanístiques i abocaments incontrolats, a més de posar en valor la seua riquesa ecològica de flora i fauna i de punt de pas de gran quantitat d’aus.


En la seua proposta, el Bloc d’Altea també considera necessari que la protecció s’estenga a tot el curs del riu, implicant així tots els municipis per on passa l’Algar. La intenció és que tots els ajuntaments afectats treballen per a declarar tot el recorregut  del riu Parc Natural Fluvial, que seria el primer de la Comunitat Valenciana. Baltasar Ripoll indica que estes figures de protecció són, a més, un reclam turístic importantíssim en les tendències actuals.


Per últim, la responsable d’urbanisme, Pepa Narbó, considera que la revisió del Pla General que està fent-se és una oportunitat excel·lent per a plantejar esta figura de protecció del riu, Paratge Natural Municipal, dins d’un nou model urbanístic sostenible, d’acord amb les necessitats reals de la societat alteana del segle XXI.

Pin It on Pinterest