Select Page

Amar sense por a malcriar és una guia teoricopràctica per a pares i professionals


El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza i Yolanda González Vera, han presentat l’obra d’esta, “Amar sense por a malcriar”; una guia teoricopràctica destinada a la prevenció de la violència del desamor. Com ha indicat l’edil, “el llibre fa una menció didàctica i es convertix en un manual per a pares, tutors i professionals de com fer front a l’educació d’un menor”. “Val més invertir temps de qualitat i en quantitat en la primera infància que tractar de posar pegats en l’adolescència o etapa adulta”, ha asseverat la psicòloga clínica i presidenta de l’Associació de Psicoteràpia i Prevenció Infantil, autora de l’obra.


Yolanda González, que porta residint a Altea 6 anys, comenta que “tots els temes tractats en el llibre responen a l’experiència i observació directa de bebés, xiquets, familiar i també a l’experiència formativa que he portat a cap amb diferents col·lectius com poden ser educadors infantils, personal sanitari i professionals de la salut en general”.


Segons l’autora del llibre, els set primers anys de vida amb una etapa crucial per al desenvolupament d’un ser humà, ja que durant este temps es constituïx el caràcter d’un individu. Per tant, és important crear unes bases sòlides i saludables en la infància i per a això és necessari mirar a la primera infància des d’una postura de prevenció i promoció de la salut infantil.


“No és un llibre de receptes, ni un mètode per a aconseguir obediència submisa. És un llibre que qüestiona els tòpics sobre la criança i les modes educatives que no responen a un model de salut integral en la primer infància. Aborda tot el desenvolupament psicoafectiu en la primera infància, des d’una mirada diferent; des de l’empatia, el respecte i la confiança en l’autoregulació dels xicotets, afavorint actituds infantils raonables i no simplement submises”, ha assegurat González Vara.


Quant als temes abordats per esta obra, la seua autora cita, entre altres, l’embaràs, part, lactància natural i prolongada, el son, el menjar, el control dels esfínters, els zels, l’agressivitat, la sexualitat, el compartir, la separació dels pares, et. Qüestions abordades amb “ulls de xiquet” i cor de xiquet, no com un adult que mira el xiquet des de dalt.


El fonament del llibre és la Teoria de l’Afecció i la concepció bio-psico-spcoal de la prevenció i salut infantil; no en va Yolanda González és membre de la Xarxa de la Teoria de l’Afecció a nivell Europeu.


El llibre, que acaba de ser publicat per RBA, es troba ja en la seua segona edició. “el que diu prou de la repercussió de l’obra”, ha puntualitzat Miquel Zaragoza; qui ha agraït a l’autora l’haver-lo presentat a Altea, així com li ha desitjat sort en la venda d’exemplars.


 

Pin It on Pinterest