Select Page

Les sis platges alteanes aconseguixen a més el segell de qualitat de les banderes Qualitur


Les platges de Cap Blanc i La Roda han obtingut les banderes blaves que certifiquen la seua qualitat, segons ha anunciat l’alcalde, Andrés Ripoll. Es tracta d’un distintiu que concedix anualment la Fundació Europea d’Educació Ambiental on es premia la qualitat de l’aigua, la neteja de la costa així com els servicis de socorrisme, vigilància o accessibilitat, entre altres. Tant l’edil de platges, Santiago ronda, com el regidor de Turisme, Miquel Zaragoza, van arreplegar ahir els distintius al Centre de Turisme de València on també van assistir la consellera de Turisme, Betlem Juste, la directora general del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Gema Amor i els representants de la resta de municipis guardonats.
A més, les sis platges alteanes van aconseguir les banderes Qualitur que concedix l’Agència Valenciana de Turisme. Així, La Roda, Cap Blanc, Cap Negret, L’Olla, Solsida i Mascarat (dividida en barra gran i barreta) van ser guardonades després de comprovar que “complixen amb els sistemes de qualitat i medi ambient de les normes ISO 9.001 i ISO 14.001”, ha destacat Ripoll.
Per a l’alcalde, “és una satisfacció aconseguir, un any més, les banderes blaves i Qualitur ja que estem realitzant un esforç important per a mantindre la qualitat de la nostra costa”. En este sentit, Ripoll ha destacat que l’objectiu és “aconseguir que tant les persones que ens visiten com els propis alteans disfruten d’unes immillorables platges que, junt amb la resta de complements del municipi, permeten que tinguem un important atractiu turístic”.
Ripoll ha aprofitat per a agrair al regidor de platges i al de Turisme “el treball que estan desenvolupant” i també al Club Nàutic Altea que “ha renovat la seua Bandera Blava en la categoria de port esportiu”.
Per la seua banda, Santiago Ronda, ha remarcat que “amb l’entrega d’estos guardons a més de reconéixer la qualitat de les nostres platges també es reconeix l’esforç de l’equip de Govern i dels tècnics municipals per mantindre en òptimes condicions nostres platges”. Ronda també ha felicitat al Club Nàutic pel guardó rebut i ha agraït “l’esforç que ha realitzat el ministeri de Medi Ambient per a recuperar la platja de Cap Blanc, degradada pels últims temporals, i que ara ja compta amb la bandera blava”.
La província d’Alacant ha obtingut 48 banderes blaves, cinc més que en 2009, on se sumen els 11 ports esportius que també han aconseguit el distintiu.
 

Pin It on Pinterest