Select Page

Mario Flores explica que dels quasi 5 milions d’euros que la Generalitat invertirà a Altea el 68% serà aportat per la Conselleria d’Infraestructures



El conseller d’Infraestructures, Mario Flores, ha visitat este matí Altea per a donar a conéixer dos dels 15 projectes que el Pla Confiança de la Generalitat Valenciana té previstos executar en el municipi i que acaben de donar inici. Els treballs a què s’ha referit el conseller consistixen en la instal·lació de control d’accessos al Nucli Antic i la disposició de nous semáfors en el carrer Comte d’Altea i en la N-332; així com la substitució d’òptiques de semàfors ja existents. Durant la presentació dels nous plans d’actuació de la Conselleria d’Infraestructures, Flores ha estat acompanyat per l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Patricia Mora i quasi la totalitat de membres de la corporació Municipal.


En el transcurs de la seua compareixença el conseller d’Infraestructures ha explicat que la Generalitat destinarà 4.757.192€ a Altea en l’àmbit del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva a través de l’execució de 15 projectes, dels que 9 corresponen a la Conselleria d’Infraestructures i Transports, amb una inversió de 3.259.449€, la qual cosa suposa un 68% sobre el total del Pla a Altea.


Com ha indicat el conseller, “el control d’accessos en el Nucli Antic té com a objecte la instal·lació d’un sistema de control d’accessos en una determinada zona a fi de reduir el trànsit rodat en la mateixa”. Per a això s’instal·larà un sistema que identifica les matrícules dels vehicles i els drets d’accés que tenen; unes dades que seran gestionats per una base en què obra tota la informació pertinent a drets de pas, horaris, calendaris, restriccions, etc. El cost d’este projecte, ascendix a 57.957,33€.


El segon dels projectes presentats ha sigut la instal·lació de semàfors en l’encreuament del carrer Comte d’Altea amb el carrer Garganes, l’ampliació d’encreuaments semaforitzats en la carretera N-332 i la substitució d’òptiques de semàfors existents. Un projecte que segons hi ha detallat el conseller, “permetrà un estalvi anual al municipi de 20.000€ aproximadament, ja que les noves òptiques, a més de millorar la visibilitat d’estes als conductors, produïxen un estalvi energètic important”. L’execució d’este projecte, que ha donat inici hui mateix, té un cost de 107.873,34€.


A més del conseller, ha pres la paraula l’alcalde, qui ha agraït al conseller la seua visita a Altea el dia en què donen inici estos dos projectes. “Estos dos projectes han sigut delegats a l’Ajuntament, qui ha dut a terme la contractació”, hi ha detallat Ripoll. “A més vull agrair la notificació que acabem de rebre que ha eixit a licitació el Corredor Verd i la millora del carrer La Tella”, ha afegit Andrés Ripoll. El primer edil alteà ha recordat que en el carrer La Tella s’havia produït un clot que havia sigut senyalitzat i no reparat perquè s’esperava la imminent execució d’este projecte de millora de la zona a càrrec del Pla Confiança.


 

Pin It on Pinterest