Select Page

Per tercer any consecutiu, l’equip de la unitat de risc cardiovascular de l’Hospital Clínic Benidorm, es desplaçarà fins a Altea per a realitzar revisions gratuïtes al CEAM ja que té firmat un conveni amb l’Ajuntament per mitjà del que, a més de la revisió, i amb les dades obtingudes, realitzen un estudi clínic sobre la malaltia.
Segons els metges especialistes, la prevenció és fonamental en este cas, per la qual cosa recolzen la decisió de la regidora de Sanitat, Carolina Punset d’apostar per la prevenció en la major part de les campanyes de sanitat en què l’Ajuntament participa anualment.
Les proves que realitzen són ràpides però la seua efectivitat molt gran: a més de fer una xicoteta prova de colesterol per mitjà d’una xicoteta punció digital, prenen la tensió arterial, altura i pes, perímetre abdominal i analitzen la història clínica. En cas que que s’estime necessari es realitza, també gratuïtament, un electrocardiograma.
Els factors més significatius que influïxen en una malaltia cardiovascular són la hipertensió, obesitat, diabetis, sedentarisme, tabaquisme, hipercolesterolemia i estrés, a més de l’edat, el sexe, els antecedents de malaltia cardiovascular a edat primerenca o l’hiperhomocisteinemía (malaltia genètica relacionada amb el sistema metabòlic)”.
Els interessats han d’agafar cita a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Altea o telefonant per telèfon al 96 688 30 10. Les revisions es realitzaran en principi del 7 a l’11 de juny al matí a primera hora ja que és necessari fer-se les proves en dejú.
D’altra banda, la regidoria ha anunciat les dades de l’última campanya realitzada en els centres escolars públics per a la prevenció de les anomalies visuals. Dels 241 alumnes controlats, el 20% van resultar sospitosos de tindre algun problema visual pel que se’ls va recomanar la visita a l’oculista. Esta prova realitzada per la Fundació Jorge Alió també és molt simple però els seus resultats són molt importants a l’hora d’esbrinar possibles problemes en el rendiment escolar que poden anar associats a una mala visió. Els resultats són semblants als d’anys anteriors encara que l’any 2009 el nombre de sospites d’una mala vista va ser prou més reduït.
En un altre orde de coses, la regidoria de sanitat ha posat en marxa estos dies un curs gratuït de manipulador d’aliments per a hostaleria que ha tingut gran demanda havent quedat gent en llista d’espera. “Este i molts altres cursos que hem posat en marxa este semestre són la mostra de la nostra aposta per la formació contínua tant des de les meues competències en sanitat com en agricultura” va afirmar la regidora Carolina Punset.

Pin It on Pinterest