Select Page

Projecte Control Biològic de Plagues, cap al residu zero


En els últims dies agricultors i estudiants de l’Institut Altaia han pogut escoltar les explicacions dels tècnics de la Cooperativa Agrícola d’Altea i la Universitat Politècnica de València en la pròpia horta i alliberar, ells mateixos, milers d’insectes en els terrenys que són objecte del projecte de control biològic de plagues.
Van soltar 20.000 Aphytis (paràsit de les larves del poll roig), Rhyzobius (depredador del poll roig) i Diachasmimorpha (paràsit de la mosca de la fruita).
L’objectiu és, a més de lluitar contra els insectes depredadors en els cultius, formar i implicar els agricultors i conscienciar a les noves generacions. Segons paraules del professor de la UPV, Rafa Laborda, director tècnic del projecte ” hi haurà moltes soltes al llarg d’estos mesos fins a la tardor i, en cada d’elles, procurarem aprofitar per a portar estudiants i agricultors de manera que siguen els protagonistes en les soltes”. Carolina Punset, Regidora de l’àrea va assenyalar “que l’agricultura no és un món a banda de la nostra societat sinó que, quan actuem millorant les tècniques de cultiu, beneficiem de manera directa a l’entorn i al medi ambient”.
El projecte, que compta amb el finançament de la Fundació Biodiversitat, busca aconseguir residu zero en l’horta alteana per mitjà d’un sistema de control de plagues ecològic que evite la utilització de plaguicides i herbicides.


+ info: www.altea.es (agricultura, projectes, control biològic de plagues, fotos)


 

Pin It on Pinterest