Select Page

 Als actes organitzats per la regidoria de Cultura i les Biblioteques Públiques per a commemorar el dia del Llibre s’ha unit l’Associació d’Amics de la Poesia d’Altea, els que han presentat un homenatge a Miguel Hernández. L’esdeveniment, que tindrà lloc divendres que ve 23 d’abril en el Centre Social a partir de les 19:30h, oferirà música, dansa i poesia. Així ho han donat a conéixer Miquel Zaragoza, edil de Cultura; Pilar València, presidenta de l’associació i coordinadora de l’esdeveniment junt amb Joaquín Rico.
Com ha explicat el responsable municipal de Cultura, “tots els anys la Biblioteca realitza una sèrie d’activitats commemoratives del Dia del llibre, dia 23 d’abril i que en esta ocasió tindran una duració d’un mes”. “Dins dels actes que ens ocupa, l’homenatge a Miguel Hernández pel centenari del seu naixement és un dels més rellevants de quants es van a oferir”, ha afegit l’edil socialista.
Des de Cultura, Zaragoza ha puntualitzat “que l’espectacle inclou dansa, música i poesia i l’Associació Amics de la poesia porta molt de temps preparant-ho. Em consta que no ha sigut gens fàcil, per això, des del primer moment en què Pilar ens va sol·licitar col·laboració no dubtem a oferir-li tot el que fóra necessari per a muntar esta obra homenatge a Miguel Hernández”.
Per la seua banda, Pilar València hi ha detallat el contingut del programa d’actes de l’homenatge. “Hem aconseguit, a través de l’Ajuntament, que vinga el Cor Juvenil d’Havaneres de Torrevieja, que amb les seues havaneres farà un repàs per l’època de Miguel Hernández. Després recitarem algunes poesies de Miguel Hernández, entre elles “el sol, la rosa i el xiquet”, “a la meua Josefina adorada”, la “elegia a Ramón Sijé” i a més hem aportat la dansa perquè pensem que la paraula, la música i la dansa completen tot el que és el món de la literatura. Hem triat el poema de “las nanas de la cebolla”, per a ser interpretat en dansa contemporània”.
Finalment ha sigut Joaquín Rico, Coordinador de l’acte i integrant d’Amics de la Poesia d’Altea, a més de coneixedor de la figura de Miguel Hernández qui ha declarat “ser este un homenatge just i oportú per la situació en què es troba el País respecte a coses que van passar durant la República, la Guerra i els primers anys del Franquisme”. “Miguel Hernández va ser un gran poeta, encara que per circumstàncies històriques, personals o de tendències literàries se li ha tingut relegat durant anys i em pareix molt just que de nou es puga apreciar la qualitat, diversitat i domini tècnic de la seua poesia”, ha afegit Rico.
A més de parlar de la poesia de l’oriolà, Rico ha recordat aspectes de la vida familiar i social del poeta, així com els motius de la seua mort a la primerenca edat de 31 anys en la presó a conseqüència de la tuberculosi. “És un homenatge just a una persona que va sacrificar fins a la seua vida per uns ideals”, ha conclòs Joaquín Rico.
Des de Cultura s’ha invitat als alteans a assistir a l’esdeveniment. Un acte que tindrà lloc en el Centre Social el divendres 23 d’abril amb entrada lliure.
 


 

Pin It on Pinterest