Select Page

Davall el lema “l’horta d’Altea”, la regidoria d’Agricultura, en col·laboració amb la de Comerç, ha posat en marxa un nou projecte que té com a objecte facilitar la venda de fruites i verdures procedents del terreny; és a dir criats a Altea o contornada. Així ho ha donat a conéixer l’edil responsable d’àrea, Carolina Punset, el qual ha enumerat una sèrie d’avantatges, que segons l’edil, produïx la compravenda de productes locals.


“Procurem oferir noves oportunitats i obrir nous camins. Fa un any es va proporcionar un espai en el mercat ambulant per a la venda de productes ecològics i ara ubicarem un lloc per a donar eixida a la compra de productes locals o Km 0, que són productes criats a menys de 40 km d’Altea”, ha apuntat la responsable municipal d’Agricultura.
“És important que comencem a valorar els productes produïts ací perquè tenen millor sabor, són frescos i de temporada, entre altres qualitats”, ha afegit l’edil.


Entre els avantatges mencionats per Punset que suposa la compra de productes locals, està l’evitar intermediaris, amb la qual cosa es produïx un estalvi en costos de distribució; la qual cosa es deriva en millor preu tant per al comprador com per a l’agricultor. Una altra de les mesures favorables de l’horta d’Altea és que dinamitza l’economia local i promou el coneixement i la valoració dels productes locals; a més d’ajudar al medi ambient evitant recórrer llargues distàncies per mar, terra o aire per a arribar a la cuina de casa, reduint-se així les emissions de CO2.
Finalment Carolina Punset ha mencionat la rendibilitat de l’agricultura com el punt clau de la seua continuïtat, al dir que “si no és rendible no aconseguirem que la gent jove es dedique a l’agricultura”.


El mode d’operar d’esta parada de productes locals serà el següent: l’agricultor interessat en la venda dels seus productes es posarà en contacte amb la regidoria d’Agricultura i sol·licitarà els dies de venda que desitge. Des de l’Ajuntament s’aporten uns distintius del lloc, així com la taula i pes. I per a promocionar l’activitat s’han imprés una sèrie de fullets que seran repartits en els pròxims dies.


Per la seua banda, l’edil de Comerç, Miquel Zaragoza, ha recordat la permanent col·laboració entre ambdós regidories. “En este cas nostra col·laboració és perquè els agricultors alteans puguen vendre els seus excedents en el mercat ambulant dels dimarts”, ha puntualitzat Saragossa; qui ha avançat que, “des de Comerç s’està estudiant el poder aconseguir la marca l’Horta d’Altea”.


Miquel Zaragoza ha desvelat que la parada de fruita i verdura de l’horta Altea serà d’uns 4 metres de longitud. En ell cada dimarts podran vendre els seus productes dos agricultors que prèviament hagen cursat la seua sol·licitud.


 

Pin It on Pinterest