Select Page

Concloses les reunions celebrades per a la formació d’agricultors amb la presència d’un centenar de participants en cada una de les dos sessions
Este projecte pioner a la Comunitat Valenciana finançat per la Fundació Biodiversitat, va donant passos avant. Les actuacions que se’n van a anar realitzant en els pròxims tres mesos per a poder eliminar l’ús de plaguicides i herbicides en els nostres cultius seran, primer identificar els terrenys i les seues plagues i després seleccionar els depredadors útils per a combatre la plaga i, així a més, augmentar la fauna auxiliar. Entre altres actuacions immediates es troben la col·locació de trampes cromotròpiques en les parcel·les pilot, així com les primeres soltes d’insectes que tindran lloc en totes les parcel·les a partir de la 2a quinzena de març de forma setmanal. Pràcticament, el 90% dels terrenys objecte del projecte són tarongers i la resta llimeres i mandariners.
Els tècnics de la Cooperativa Agrícola i el professor Laborda, de la Universitat de València, van oferir en la reunió informació clara i precisa sobre les pròximes tasques a desenvolupar i van respondre a les preguntes dels agricultors. Estos veuen una possibilitat de futur amb este nou mètode de protecció dels seus cultius, que a més de no contaminar suposa un important estalvi en plaguicides i li dóna un valor afegit al seu producte en el mercat.
Segons la Regidora d’Agricultura, “En la reunió es va dedicar molt més temps a contestar a les preguntes dels agricultors que a la xarrada en si mateixa dels tècnics la qual cosa demostra que hi ha un viu interés per part de tots els implicats en este projecte pioner a la Comunitat Valenciana”. “Eixa implicació serà la clau de l’èxit del projecte”, concloc.

Pin It on Pinterest