Select Page

Els regidors de Cultura d’Alfàs, Maite García i d’Altea, Miquel Zaragoza, han criticat hui la decisió de la Generalitat Valenciana de suspendre les ajudes anuals al Circuit Teatral Valencià. En paraules de Saragossa “esta entitat portava més de 20 anys de funcionament i la Generalitat ha eliminat dels seus pressupostos les ajudes al CTV que es va crear amb la finalitat de realitzar una política teatral per tot el conjunt de la Comunitat Valenciana i amb el clar objectiu de potenciar a companyies valencianes”.
Zaragoza ha destacat que en els “20 anys de vida el projecte ha donat els seus fruits perquè la programació d’arts escèniques i dansa no és una activitat esporàdica en les 63 poblacions que la componen, sinó una activitat permanent i regular; s’han produït millores en les sales de teatre de la Comunitat; s’han rehabilitat teatres abandonats i s’ha invertit en infraestructures així com el CTV ha programat en 2009, 1.113 representacions de les quals al voltant de 750 eren de companyies valencianes i han tingut uns 350.000 espectadors per any”.
En este sentit, el regidor alteà ha reclamat que la Generalitat derogue esta llei “tan nefasta i que recapacite perquè tornem al mateix sistema que ha estat funcionant tan bé fins ara”. A més, ha anunciat que en el cas contrari “presentarem recursos contra esta orde, mocions en tots els municipis, iniciatives a través de la Federació Valenciana de Municipis i províncies i iniciatives parlamentàries en les talls”.
Des d’Alfàs, Maite García, no ha sigut menys al subratllar els beneficis del CTV “el sistema permetia una mitjana de 1.200 representacions a què assistien 350.000 espectadors, els ajuntaments amb previsions d’optar a 15.000 euros de mitjana, programaven el 50% del caché a les companyies i estes rebien després el 50% del Consell. Ara els municipis paguen el 100% del cost per a programar”.

Pin It on Pinterest