Select Page

L’alcalde i l’edil de Cultura participen en l’entrega de guardons


Dissabte passat, l’Agrupació Musical “Santa Cecília d’Ador” aconseguia 196 punts, d’un total de 200, en el VIII Certamen de Música Festera d’Altea la Vella; puntuació que va fer a la dita banda mereixedora del primer premi. El segon premi va anar per al “Centre Instructiu Musical d’Onil” amb 166 punts i a tan sols mitjà punt va quedar la “Unió Musical Genovense”, a qui li va correspondre el tercer dels guardons. L’entrega de premis va comptar amb la participació de l’alcalde, Andrés Ripoll; l’edil de Cultura, Miquel Zaragosza, el president de Caixaltea, Jaime Sellés; el president de l’Associació de Moros i Cristians, Jordi Picó; un representant de la FVSM i el president de la Recreativa Musical d’Altea la Vella, organitzadora de l’esdeveniment, Vicente Ripoll.


El Certamen, que en esta ocasió estava dedicat al director Vicente Pérez “el Mestre”, va transcórrer segons el que s’havia previst. A les 17 hores tenia lloc la desfilada de bandes que anava des de la plaça de Caixaltea fins al Centre Cultural d’Altea la Vella, a l’auditori de la qual es va desenvolupar el concurs pròpiament dita, a partir de les 18:00h. Centenars de veïns d’Altea la Vella, entre els que es trobaven els familiars de l’homenatjat, i també seguidors de les bandes participants van abarrotar l’auditori.


L’obra obligada del Certamen era la marxa mora “Els Djinns” de Santiago Quinto, qui va formar part del jurat junt amb el director i compositor alteà, Jaime Francisco Ripoll i José Vicente Diaz.
La primera de les bandes a actuar va ser la Unió Musical Genovés, a la que va seguir l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador i en tercer lloc va participar el Centre Instructiu Musical d’Onil. Acabades les intervencions de les concursants, va ser l’amfitriona, la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, la que va interpretar dos pasdobles, una marxa mora i una altra cristiana mentres es produïa la deliberació del Jurat. Decisió que va estar renyida en el cas del 2n i 3r lloc, ja que la diferència de puntuació entre ambdós va ser de tan sols mitjà punt.


Els premis estaven valorats en 3.000, 2.000 i 1.000€ respectivament i el Certamen compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Altea i la col·laboració de distintes entitats.

Pin It on Pinterest